Rămăşiţele unui dinozaur cu pene, descoperite în China

Data: 9/12/2016 | Autor: .

dinozaur cu pene dinozaur-cu-pene

Cercetătorii chinezi au descoperit, în premieră mondială, rămăşiţele aproape intacte ale unui dinozaur cu pene, care a trăit în urmă cu 99 de milioane de ani. Este vorba de coada unei specii dispărute, care include oase, un ţesut moale şi chiar pene, relatează GadgetReport.ro

dinozaur cu pene coada-de-dinozaurRămăşiţele dinozaurului cu pene au fost păstrate intacte într-o bucată de chihlimbar, de mărimea şi forma unei caise uscate, descoperită într-o mină din Hukawng Valley, din nordul Myanmarului. În răşină mai erau conservate o furnică şi rămăşitele unei plante din era cretacică.

Paleontologul Lida Xing a declarat că descoperirea va contribui la cercetările privind evoluţia şi structura dinozaurilor, în special a speciei de dinozaur cu pene, care a trăit acum 145-65 de milioane de ani.

dinozaur cu pene coada-de-dinozaur-gadgetreport“Bucata de coadă de dinozaur cu pene are opt vertebre, parte ce reprezintă probabil o treime din lungimea totală a acesteia. Pe baza structurii cozii, este posibil ca aceasta să aparţină unui coelurosaur tânăr, acesta făcând parte dintr-un grup de dinozauri theroopzi, care cuprind caracteristici începând de la tiranozaur până la păsările moderne”, a declarat cercetătorul chinez.

dinozaur cu pene coada-de-dinozaur-3Potrivit experţilor, coada de dinozaur cu pene a ajuns la noi după ce cadavrul acestuia a fost acoperit de răşina arborilor din acele vremuri care, cu timpul, s-a solidificat sub forma chihlimbarului.

dinozaur cu pene coada-de-dinozaur-2dinozaur cu pene coada-de-dinozaur-2Chihlimbarul prezintă pentru cercetătorii paleontologi o importanță deosebită, prin incluziunile de fosile conservate perfect, timp de milioane de ani, în masa rășinei.

Peștera Cave of El Soplao El Soplao din Cantabria, Spania, conține cel mai mare zăcământ de chihlimbar din Europa, datând de acum 110 milioane de ani.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.