Limbajul trupului. 10 trucuri despre cum să te faci plăcut

Te afli la o întâlnire sentimentală sau poate la una de business şi vrei să îţi maximizezi şansele, să te faci agreabil şi plăcut, să insufli încredere şi o atitudine pozitivă din partea celui sau celei cu care vorbeşti? Urmăreşte sfaturile psihologilor britanici, concentrate în 10 trucuri care, dacă le urmezi, te pot face mai plăcut. Limbajul trupului chiar funcţionează!

body-language-why-it-matter1.Primul sfat este să nu eziţi contactul fizic, să daţi mâna într-un gest ferm, dar hotărât. Va fi primul pas care să-i dovedească încredere.

2.Atunci când vă aşezaţi la masă, adoptă o atitudine relaxată, însă stai drept şi hotărât. Nu te tolăni, nu încerca să fii prea familiar cu cel cu care te întâlneşti. Caută o atitudine deschisă, însă nu exagera.

3. Un alt sfat este să încerci să îi cauţi privirea. Urmăreşte-i ochii şi încearcă să realizezi un contact vizual! Dacă se uită la tine, ai făcut primul pas.

4.Zâmbeşte-i şi vezi cum reacţionează. Dacă îţi răspunde tot cu un zâmbet, e de bine. Înseamnă că te apreciază, că se simte confortabil.

body-language-1024x8135.Încearcă să-i imiţi gesturile, însă discret. Va percepe acest lucru ca pe o dovadă de înţelegere şi de apreciere. Atenţie, este o graniţă extrem de fină, aşa că nu te transforma într-un robot.

6.Ţine mâinile la vedere. Foloseşte-le ca să îţi susţii afirmaţiile, însă fără „elicoptere”. Nu fă gesturi prea largi, prea evidente. Fă gesturi discrete, care să sublinieze opiniile tale.

7.Caută un ton mediu, normal. Nu îţi schimba vocea, nu vorbi încet, dar nici tare. Caută un ton moderat, deschis şi prietenos.

8.Evită să foloseşti telefonul mobil când discutaţi. Încearcă să fii atent la ce spune şi evită alte preocupări.

9.Caută subiecte simple, nu te lăuda, nu încerca să transformi discuţia într-o bârfă. Caută şi oferă discreţie.

10.Odată intraţi în vorbă, încearcă să vezi dacă îţi urmăreşte privirea, dacă este absorbit(ă) de ceea ce îi spui. Dacă stă impasibil(ă), s-ar putea să nu spui ceva interesant. Schimbă imediat subiectul.

Urmăreşte şi tutorialul video despre „Limbajul trupului” realizat de GadgetReport.ro