Jeremy Clarkson, ironii la adresa românilor în The Grand Tour

Data: 4/12/2016 | Autor: .

Jeremy Clarkson, ironii la adresa românilor în The Grand Tour

Fosta vedetă BBC Jeremy Clarkson i-a ironizat din nou pe români in noua sa emisiune The Grand Tour realizată pentru Amazon Prime. Ambasada Romaniei la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune, a declarat ambasadorul român în Marea Britanie, Dan Mihalache.

În noul episod din The Grand Tour, Jeremy Clarkson a adus in platoul emisiunii o masina realizata dintr-o fosa septica si s-a prefacut ca o manevreaza cu ajutorul telefonului mobil. De fapt, in interiorul masinii se afla un barbat care pedala.

„Oh Doamne. E un om acolo”, a spus Richard Hammond, iar Jeremy Clarkson a spus ca barbatul este un roman.

„Nu e doar un om, e un roman. Le dau de munca celor noi veniti la noi in tara. Google foloseste electronice ca sa le ia locurile de munca oamenilor. Asta (masina construita de Clarkson) le da un loc de munca, le da demnitate. E genial”, le-a spus Clarkson colegilor sai.

Clarkson si-a incheiat momentul spunand: „Inginerie britanica, doamnelor si domnilor, cu piese romanesti”.

Ambasadorul roman in Marea Britanie, Marius Mihalache, a scris, pe Facebook, că va trimite o scrisoare de protest concernului Amazon.

„Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare ca Jeremy Clarkson nu a invatat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tusa si revine in forta cu acelasi comportament.

Pentru unii experienta nu echivaleaza cu acumularea de intelepciune. Dar, daca putem sa intelegem frustrarile personale ale unora, nu mai putem intelege cand astfel de comportamente sunt tolerate de redactori si de public.

Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea și combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris Dan Mihalache pe Facebook.

Noua emisiune auto „The Grand Tour”, realizată de foştii realizatori ai „Top Gear” de pe BBC, se bucură de o audienţă record pe Amazon Prime. Potrivit Amazon, cele două episoade al noii emisiuni auto, difuzate până în prezent, au înregistrat cea mai ridicată audienţă din istoria serviciului Amazon Prime Video.

Cei trei realizatori TV, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, au părăsit BBC după ce Jeremy Clarkson a fost dat afară pentru că s-a certat cu echipa tehnică. Între timp, Jeremy Clarkson a ajuns la o înţelegere cu tehnicianul BBC pe care l-a agresat, oferindu-i acestuia 100.000 de lire sterline pentru a scăpa de acuzaţiile de discriminare rasială şi injurii.