Inovaţie tehnologică! Nestle vrea să reducă zahărul din ciocolată cu 40%

Data: 2/12/2016 | Autor: .

Inovaţie tehnologică! Nestle vrea să reducă zahărul din ciocolată cu 40%

Compania elveţiană Nestle, care produce printre altele mărcile de dulciuri Kitkat şi Lion, a anunţat că a descoperit o metodă ştiinţifică prin intermediul căreia va reduce nivelul de zahăr din ciocolată cu până la 40%, relatează GadgetReport.ro. Mai puţin zahăr înseamnă un produs mai sănătos şi cu mai puţine calorii.

Stefan Catsicas, şeful Departamentului de Tehnologie Nestle a declarat că metoda foloseşte numai ingridiente naturale şi nu afectează gustul dulciurilor. Inovaţia va fi aplicată din 2018.

„Este o descoperire importantă. Multă lume caută să reducă nivelul de zahăr, în tentativa de a avea o viaţă cât mai sănătoasă”, a declarat Julian Cooper, consultant în industria alimentară, pentru BBC.

Inovaţia Nestle vine la scurt timp după ce PepsiCo a anunţat că va investi sume de ordinul miliardelor de dolari în refacerea formulelor de producţie pentru produsele sale, de la băuturi răcoritoare la snacks-uri, pentru a reduce nivelul de sare, zahăr şi grăsimi.

Jurnaliştii de la The Independent menţionează faptul că gigantul Coca-Cola a modificat reţeta băuturii Coke Zero şi a redenumit-o Coca-Cola Zero Sugar in Marea Britanie, special pentru a sublinia faptul că aceasta nu conţine zahăr.

Decizia marilor jucători din industria alimentară vine în contextul în care tot mai multe ţări au impus taxe suplimentare pentru băuturile răcoritoare şi produsele alimentare care conţin zahăr, în tentativa de a lupta contra obezităţii şi diabetului, boli care afectează tot mai mulţi oameni.

„Mare parte din bolile frecvente pot fi puse pe seama consumului excesiv de zahăr, din cauza felului în care acesta influenţează secreţia de insulină”, afirma, recent, Luana Sahian, consultant în nutriţie.

„Acest zahăr consumat şi efectul lui dulce la nivel cerebral creează în primul rând o dependenţă (…) după care, ce nu procesăm, ce nu ardem, se va depozita sub formă de trigliceride în celulele adipoase, celule grase, lucru care va duce la o îngrăşare, un exces ponderal şi, în timp, poate să fie un factor de risc important în apariţia diabetului”, a declarat Simona Carniciu, medic specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

„Statisticile spun că un european consumă, în medie, 50 de kilograme de zahăr pe an. Dacă socotim şi împărţim la cele 365 de zile calendaristice, ajungem la un consum de aproximativ 137 de grame de zahar pe zi, ceea ce înseamnă de cinci ori doza zilnică recomandată”, explică Luana Sahian, consultant în nutriţie.

Tot potrivit statisticilor la nivel mondial, în prezent se consumă cu aproape 50% mai mult zahăr faţă de acum 30 de ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estima, anterior, că o creştere a preţului băuturilor cu zahăr cu 20% va însemna o reducere a consumului cu o cincime.