Salvamont. Aplicatia care te poate salva in caz de urgenta (VIDEO)

Data: 29/01/2014 | Autor: .

SalvamontAsociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (A.N.S.M.R.) si Vodafone au lansat aplicatia Salvamont, un software care, instalat pe telefon sau tableta, te ajuta sa fi localizat in caz de urgenta.

Cu Salvamont poti planifica din timp excursiile cu ajutorul Dispeceratului Salvamont si ai pe telefon cele mai noi informatii despre starea vremii, traseele montane, contactele si locatiile cabanelor si partiilor din intreaga tara.

In plus, in sectiunea SOS ai la dispozitie un serviciu de localizare a pozitiei telefonului, prin care poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont despre traseul si coordonatele tale, altitudinea si chiar si nivelul bateriei telefonului.

La cererea utilizatorului, aplicatia va incerca localizarea pozitia telefonului folosind functia GPS sau triangulatia antenelor de telefonie mobila, trimitand apoi informatiile catre dispeceratul Salvamont. Se poate pastra functia de localizare activa si pe durata parcurgerii unui traseu mai lung, pentru a informa echipa Salvamont pe intreaga perioada.

De asemenea, aplicatia ofera notificari de tip push, direct pe telefon, de fiecare data cand există noutati de interes national sau atunci cand se inregistreaza in sistem o crestere a numarul de cabane indexate, partii sau trasee montane din intreaga tara, relateaza HDSatelit.

Localizarea cabanelor aflate in jurul tau este o alta functie a aplicatiei. D fiecare data cand vei folosi aplicatia pe munte aceasta iti va afisa si cabanele aflate pe o raza de 10km in jurul tau. Astfel, chiar daca te prinde noaptea pe munte, te poti ghida cu mai mare usurinta, folosind aplicatia Salvamont.

Vodafone ofera trafic gratuit in aplicatie utilizatorilor serviciului internet pe mobil.

Aplicatia poate fi descarcata pentru telefoanele cu sistem de operare Android 2.2 sau mai nou de aici sau pentru iOS ( minim iOS 7 ) de aici.