Samsung Galaxy Note 9, cel mai spectaculos telefon din istoria sud-coreenilor, aproape de lansare

Data: 14/06/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy Note 9, cel mai spectaculos telefon din istoria sud-coreenilor, aproape de lansare

Noul phablet Samsung Galaxy Note 9, pe care sud-coreenii îl vor lansa cel mai probabil în luna august, va avea dotări demne de un laptop de ultimă generaţie. Noi informaţii vin să completeze cele deja vehiculate în presa internaţională, acreditând ideea că bateria noului telefon va fi una nouă, de 4000 mAh, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de bateria cu o capacitate mai mare, sud-coreenii promit şi un nou sistem de încărcare wireless, EP-N6100, care va fi oferit printr-un nou charger wireless, EP-N6100, care va asigura 12 volţi şi 2,1 amperi, faţă de 9 volţi şi 1,67 amperi pe generaţia anterioară, lansată odată cu Galaxy S9.

Galaxy Note 9 ar urma să se încarce cu 20% mai rapid decât Galaxy S9 Plus.

Rămâne de văzut dacă şi autonomia va fi mai bună, în condiţiile în care flagship-urile Samsung stau foarte prost la acest capitol.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung Galaxy Note 9 va fi primul phablet al sud-coreenilor care va oferi un ecran Infinity Display de 6.4 inchi, cu 0.1 inchi mai mare decât cel de pe Galaxy Note 8. Display-ul va avea rezoluţie QHD şi va fi extins pe toată suprafaţa frontală a telefonului, la fel ca la seria S9.

Telefonul ar urma să fie şi primul smartphone Samsung cu un senzor de amprentă inclus în display.

Bineînţeles, informaţiile trebuie privite cu o doză serioasă de incertitudine, asta mai cu seamă că sud-coreenii au dovedit, cu seria S9, că au trecut inovaţia pe planul secund şi că s-au concentrat pe optimizarea resurselor existente, în scopul creşterii profitabilităţii.

Samsung Galaxy S9 este, până la urmă, doar un S8 puţin îmbunătăţit, astfel că nu este exclus ca şi Note 9 să urmeze aceleaşi tendinţe.
Există multe voci care spun că Note 9 va aduce un upgrade minor faţă de Note 8. Se speculează că Samsung Galaxy Note 9, dincolo de adoptarea camerei de pe S9 Plus şi a difuzoarelor stereo, va oferi doar un spaţiu de stocare mai mare, de 128 GB în standard.
Telefonul ar urma să ruleze sistemul de operare Android 8.0 cu ajutorul procesorului Exynos 9810 şi a 6-8 GB de RAM, în funcţie de versiune. La capitolul software, Samsung va aduce şi o nouă versiune a suitei de aplicaţii dedicată seriei Note, care va optimiza funcţiile stylus-ului.
În materie de preţuri, cel mai probabil noua generaţie Samsung Galaxy Note 9 va costa în jur de 1000 de euro, iar telefonul va putea fi cumpărat şi în sistem de buyback, într-o campanie similară cu cea lansată pentru S9 şi S9 Plus.

Samsung Galaxy Note 9 ar putea aduce o schimbare majoră în piaţa smartphone-urilor