Seria Huawei P20, vânzări excelente. Cum a ajuns cel mai vândut telefon din Europa

Data: 14/06/2018 | Autor: .

Seria Huawei P20, vânzări excelente. Cum a ajuns cel mai vândut telefon din Europa

Chinezii de la Huawei au dat lovitura cu telefoanele Huawei P20 şi P20 Pro. Cele două telefoane s-au vândut, de la lansarea din luna martie, în numai puţin de 6 milioane de exemplare, cu peste 80% peste vânzările realizate de generaţia P10 în acelaşi interval, relatează GadgetReport.ro

În Europa de Vest, Huawei P20 Pro a ajuns cel mai bine vândut smartphone, asta pentru că, în primul rînd, oferă camere excelente şi are o autonomie peste cea oferită de principalul său rival Samsung Galaxy S9 Plus.

Performanţa este cu atât mai spectaculoasă cu cât chinezii au avut mari probleme în a intra pe piaţa americană, în urma presiunilor autorităţilor de la Washington asupra furnizorilor de servicii de telefonie şi date.

Huawei urmează să lanseze la toamnă alte două telefoane cu care speră să îşi consolideze poziţia de lider în piaţă – Mate 20 şi Mate 20 Pro.

Huawei P20 și P20 Pro sunt propulsate de procesorul Kirin 970 Octa-core CPU (4 Cortex A73 2.36 GHz + 4 Cortex A53 1.8 GHz) + NPU, cu video Mali-G72 MP12 și 4 respectiv 6 GB memorie LPDDR4. Ambele telefoane rulează sistemul de operare Android 8.1 cu interfața EMUI 8.1 de pe un spatiu de stocare standard de 128 GB.

Dispozitivele au un display Huawei FullView, de 5,8 inci, în cazul modelului P20, și de 6.1 inci, în cazul modelului P20 Pro, ambele FullView IPS LCD 2244 x 1080 18.7:9 aspect ratio,  cu margini ultra-subțiri și un raport ecran-carcasă impresionant, ecranul îmbinându-se perfect cu marginile aproape inexistente și colțurile rotunjite, telefoanele fiind ușor de ținut în mână.

Din punct de vedere vizual, Huawei P20 si Huawei P20 Pro vin in variante noi de culoare, Twilight si Pink Gold, obținute prin folosirea tehnologiilor NCVM, sub spatele sticlei, astfel încât lumina care se reflectă pe suprafața telefonului creează o schimbare treptată a nuanței. Cele două modele sunt deasemenea disponibile în variantele de culoare Black si Midnight Blue.