Scandal de proportii la IFA Berlin intre Samsung si bloggeri indieni

Data: 3/09/2012 | Autor: .

Numele gigantului IT Samsung apare intr-un scandal monstru ce a avut loc zilele trecute la IFA Berlin. Potrivit The Next Web, Samsung a asigurat biletul de avion si cazarea unor bloggeri indieni pe parcursul targului de tehnologie din capitala germana, lasandu-i ulterior pe acestia „cu ochii in soare” pentru ca au refuzat sa promoveze produsele companiei.

Unul dintre bloggeri, Clinton Jeff de la UnleashThePhones, spune ca le-a spus foarte clar reprezentantilor Samsung ca va participa la IFA ca reporter si ca nu va face munca de promovare pentru companie. Iar cei de la Samsung nu au avut initial nici o problema cu acest lucru.

Ulterior, primele semnale de alarma au inceput sa apara cu cateva saptamani inaintea evenimentului, atunci cand Samsung le-a cerut bloggerilor masurile hainelor pe care le poarta.

La sosirea in Berlin, bloggerii au primit tricouri cu Samsung pe care au fost obligati sa le poarte si au fost condusi catre un stand al companiei unde trebuia sa prezinte produsele Samsung membrilor presei.

Clinton Jeff a refuzat, iar un reprezentant al Samsung India i-a spus ca in acest caz va trebui sa-si gaseasca singur un hotel si sa-si cumpere biletul de avion din banii proprii.

Ulterior, compania s-a razgandit si a acceptat sa-i cumpere lui Jeff un bilet de avion catre casa, insa pentru o cursa programata cu cinci zile mai devreme decat fusese planuit initial. Toate acestea, insa, cu o singura conditie: Jeff trebuia sa poarte un tricou Samsung la evenimentul Unpacked unde a fost lansat Galaxy Note 2, si era obligat sa nu scrie nimic despre neplacutul incident.

Rivalii de la Nokia au speculat momentul si au intrat rapid „pe fir”.

„For everyone asking, I’m fine thanks! I have a hotel, I have tickets home, thanks to @nokia who swooped in and helped me @ the last minute”, a scris Clinton Jeff pe Twitter.