In sfarsit revine “START” in Windows 8. Update-ul la 8.1, disponibil din 18 octombrie (VIDEO)

Data: 30/09/2013 | Autor: .

windows8.1-541x304

Microsoft va lansa pe 18 octombrie noua versiune a sistemului de operare Windows 8, Microsoft va reintroduce butonul “start” pentru Windows 8.1, elimnat acum exact un an, odata cu lansarea Windows 8.

Noua versiune este inovativa dar in acelasi timp face mici concesii pentru utilizatorii de mouse si tastatura. De asemenea este special creata pentru a functiona bine atat pe ecrane mici cat si pe monitoare mari, pune mai mult accent pe functii ca Search si SkyDrive si incearca sa fie o platforma integrata veritabil cu internetul.

De asemenea face mai usoara deschiderea aplicatilor instalate si tranzitia intre ecranul de Start si cel clasic de desktop, relateaza  www.wired.co.uk

Cele mai importante noutati sunt revizuirea functiilor Search si SkyDrive. Totusi cea mai vizibila modificare este butonul Start care foloseste logo-ul Windows si ramane vizibil constant in taskbar daca este folosit desktopul clasic.

REVINE BUTONUL DE START

Butonul de Start a fost reintrodus, facut sa arate ca butonul de Start precedent. In varianta desktop se gaseste in locul consacrat in partea din stanga jos, si acolo ramane, nu este nevoie sa-l “cautati” ca in varianta Windows 8.0.

Schimbarile nu se opresc aici. Au fost adaugate: posibilitatea de a face o fotografie direct din ecranul blocat, de a schimba toate setarile calculatorului dintr-un singur loc, tastatura virtuala a fost refacuta pentru a fi mai usor de utilizat si aplicatiile se actualizeaza automat.

Sunt foarte multe informatii de digerat, in special pentru un demo. Poate nu ii multumeste pe toti criticii Windows 8 dar totusi are mai multe de oferit in termeni de navigare si sigur va va aduce aminte mai mult de Windows-ul clasic, consacrat.

Utilizatorii Windows 8.1 vor avea de asemenea posibilitatea de a conecta printere 3D, ceea ce indica speranta ca in viitorul apropiat noua tehnologie va deveni un echipament comun in casele acestora.

Noua versiune Windows 8.1 este disponibila in varianta beta inca din luna iunie. Sistemul de operare Windows 8 a fost lansat in octombrie anul trecut.