Sony a dezvăluit cum va arăta viitoarea sa consolă PlayStation 5 

Data: 12/06/2020 | Autor: .

Sony a dezvăluit, în premieră, cum va arăta viitoarea consolă de jocuri PlayStation 5, care urmează să ajungă în magazine în sezonul de shopping de Crăciun. Va fi cea mai puternică și mai spectaculoasă consolă de gaming din istoria producătorului japonez.

 

În cadrul evenimentului The Future of Gaming, Sony a anunțat că PlayStation 5 va veni în două versiuni: PlayStation 5  și PlayStation 5 Digital Edition.

Acesta din urmă nu va mai avea un cititor de discuri, astfel că întreaga experiență de gaming va fi asigurată prin jocurile digitale. Probabil că și prețul PlayStation 5 Digital Edition va fi ceva mai mic, deși Sony nu a anunțat încă nimic în acest sens.

PS5 poate fi amplasat orizontal sau vertical sub un televizor sau un monitor, la fel ca Xbox Series X. Sony a construit și un suport special pentru plasarea consolei. În partea de sus a unității PS5, există aerisiri pentru disiparea căldurii, iar porturile USB-A și USB-c au fost plasate în partea din față.

Cu ocazia evenimentului, Sony a prezentat și un încărcator special pentru controller, capabil să încarce două unități diferite, o cască care încorporează audio 3D și un microfon cu funcția de anulare a zgomotului.

În cadrul prezentării am văzut, de asemenea, o telecomandă multimedia și o cameră HD. Nu știm, pentru moment, dacă gadgeturile vor fi oferite împreună cu noua console sau vor fi disponibile separat.

Noua consolă PlayStation 5 va include un procesor  pe 8 Nuclee Zen 2 la 3.5GHz (frecventa variabila), un GPU de 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz, RDNA 2 architecture (frecventa variabila) și 16GB de RAM GDDR6.

Noi informații despre DualSense

În cadrul evenimentului The Future of Gaming, Sony a prezentat, în detaliu, și câteva dintre funcțiile controlerului wireless DualSense, de la butoanele adaptive, la microfonul încorporat și mufa pentru căști.

De la primul controller pentru PlayStation la generația a IV-a, controlerul DualShock a rămas în general același, singura noutate fiind reprezentată de apariția butonului de Share și a touchpad-ului, însă forma și aspectul au rămas aceleași.

Odată cu PlayStation 5, model care va ajunge în magazine în sezonul de shopping de Crăciun, Sony va lansa un nou controller, cu o formă nouă, cu dimensiuni ceva mai mari, similare cu controllerul de pe Xbox.

Sony afirmă că DualSense este mai  ergonomic și are o durată de viață a bateriei mai mare.

Numele noului controller, DualSense, vine, fără îndoială, de la sistemul de feedback haptic  anunțat de Sony în octombrie.  Gadgetul are două motoare haptice în controller care pot vibra în diferite modele pentru a simula senzații diferite.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, încorporată în butoanele  L2/R2, va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate.

Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

În ceea ce privește prețurile viitoarelor console și data lansării, Sony a evitat orice răspuns. CEO-ul Sony Interactive Entertainment , Jim Ryan, a spus anterior că „vom lansa [PS5] anul acesta și va fi la nivel global”.

În cadrul evenimentului Future Of Gaming, Insomniac Games a dezvăluit și Spider-Man: Miles Morales , un joc care urmează să fie lansat la sfârșitul anului 2020,odată cu lansarea consolei PlayStation 5 în magazine.

Xbox Series X vs. PlayStation 5. Care consolă va fi mai bună?