Speranţa de viaţă va creşte, până în 2030, la un nivel record

Data: 24/07/2018 | Autor: .

Speranţa de viaţă va creşte, până în 2030, la un nivel record

S-ar putea să avem o bătrâneţe mai lungă decât bunicii noştri. Speranţa de viaţă, până în 2030, va creşte în unele ţări până la 90 de ani, anunţă o echipă internaţională de cercetători, potrivit GadgetReport.ro

Cercetătorii de la Colegiul pentru Sănătate Publică din Londra, în colaborare cu experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au realizat un studiu care arată că cea mai ridicată speranţă de viaţă o vor avea locuitorii din Coreea de Sud.

Faptul că sud-coreenii vor avea cea mai mare speranţă de viaţă este legată de mai mulţi factori, printre care nutriţia sănătoasă a copiilor, calitatea serviciilor de sănătate şi rata scăzută a fumătorilor şi consumatorilor de alcool.

„O femeie ce se va naşte în 2030 în această ţară va atinge vârsta de 90,8 ani, iar un bărbat pe cea de 84,1 ani. În Europa, femeile din Franţa şi Elveţia vor avea cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani”, a declarat Majid Ezzati, profesor la colegiul britanic.

În Statele Unite, speranţa de viaţă va atinge, în medie, vârsta de 83.3 ani, la fel ca în Croatia şi Mexic.

Speranţa de viaţă a fost calculată pe baza datelor privind numărul naşterilor şi rata mortalităţii, combinate cu informaţii diverse, printre care rata omorurilor, obezitatea şi venitul pe cap de locuitor.

“Am auzit în repetate rânduri că speranţa de viaţă a oamenilor are o limită superioară. Nu cred că există aşa ceva, dovadă că, pe parcursul istoriei, aceasta a crescut spectaculos”, a mai spus expertul.

Studiul, publicat în The Lancet medical journal, a adunat date din 35 de ţări dezvoltate sau în curs de dezvoltare, precum SUA ,Canada, Marea Britanie, Germania, Australia, Polonia, Mexic şi Cehia.