Studiu ştiinţific: Care sunt şansele să mori într-un accident

Studiu ştiinţific: Care sunt şansele să mori într-un accidentDupă ce un şofer de autobuz din India a murit în weekend, ucis de un asteroid, jurnaliştii de la The Economist au întrebat specialiştii în statistică ce şanse sunt ca astfel de cazuri să se repete. Au descoperit, astfel, că acest tip de moarte este cel mai puţin probabil să se întâmple dintre toate riscurile calculate de experţi.

Şansele ca un astfel de incident să se întâmple au fost calculate de experţii de la Consiliul American de Securitate ( America’s National Safety Council) ca fiind de 1 la 74.817.414.

Potrivit infograficului pe care îl puteţi vedea pe GadgetReport.ro, bolile de inimă au cel mai mare risc de deces, de 467:1, în timp ce sinuciderea are o probabilitate de 8447 la 1.

Există o şansă de 29.974 să mori într-un schimb de focuri (statistică valabilă, bineînţeles, pentru SUA, acolo unde deţinerea unei arme este ceva banal) şi o şansă la 54.538 să mori în timp ce mergi pe stradă.

Calculele mai arată, de exemplu, că există o şansă la 2,2 milioane să mori ucis de o furtună şi una la 11,2 milioane să fi ucis de o muşcătură de câine.

Vedeţi în detaliu toate calculele experţilor în infograficul de mai jos.

infografic sansele sa mori in accident