Tarom și Wizz Air reiau zborurile din 2 mai

Tarom și Wizz Air vor relua zborurile începând cu 2 mai. Prima destinaţie spre care se va putea zbura cu Tarom este Amsterdam, iar cu Wizz Air către Londra, relatează GadgetReport.ro

În zilele de 2 şi 4 mai compania Tarom va opera un zbor spre Amsterdam, respectiv Atena, în data de 6 mai vor putea fi făcute călătorii spre Paris, Frankfurt, Amsterdam.

Zborurile se înmulţumesc ulterior, pe 8 mai, când pot fi rezervate bilete şi spre Munchen. Detalii aflati de AICI.

Compania low-cost Wizz Air și-a programat primele zboruri din Cluj Napoca către Londra Gatwick și Londra Luton. Ulterior, vor fi disponibile și alte zboruri,  conform programului de mai jos.

Biletele pentru zborurile operate pe rutele enumerate sunt disponibile pentru rezervare pe siteul companiei Wizz Air. Vă recomandăm ca înainte de a rezerva un bilet să vă informați cu privire la restricțiile de intrare în țara către care intenționați să călătoriți. Rețineți că nu este exclus să apară schimbări în programul de zbor sau zborurile de pe rute să fie anulate în zilele ce urmează.

Programul detaliat de zboruri Wizz Air il vedeti mai jos.

program zboruri Wizz Air luna mai

Blue Air și Ryanair au anunțat, de asemenea, că vor relua zborurile din luna mai, fără însă să vină cu detalii concrete. Detalii aflați de pe site-urile companiilor.

Distanțare socială în avioane


Comisia Europeană va prezenta în cursul lunii viitoare o serie de reguli, printre care respectarea distanțării sociale în aeroporturi și avioane, pentru redeschiderea în siguranță a transportului aerian când carantinele impuse pentru combaterea pandemiei vor fi ridicate, a anunțat miercuri comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, potrivit Reuters.

Adina Vălean a afirmat că unele reguli de respectare a distanțării sociale în aeroporturi și avioane vor trebui respectate pentru a garanta siguranța pasagerilor, adăugând că măsurile luate în considerare vor include purtarea de măști de protecție și dezinfectarea avioanelor și aeroporturilor.

Toate acestea ar trebui să facă parte din ghiduri și probabil vom prezenta strategia la care lucrăm pe la jumătatea lunii mai”, a anunțat comisarul european pe Twitter.

Companiile aeriene au avertizat că măsurile de încetinire a răspândirii pandemiei ar putea afecta profitabilitatea sectorului cu mult după ridicarea restricțiilor.

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a estimat că criza ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari. Adină Vălean a declarat că se așteaptă ca măsurile de distanțare socială să rămână în vigoare în domeniu până când va exista un tratament sau vaccin pentru COVID-19. „Ne așteptăm ca această criză să rămână cu noi și ca virusul să rămână cu noi”, potrivit acesteia.

Directorul IATA, Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters în 14 aprilie că se așteaptă ca reluarea zborurilor să includă obligativitatea de a lăsa scaunul din mijlocul rândurilor gol pe zborurile pentru pasageri. O asemenea măsură ar putea contribui de asemenea la evitarea unui război al prețurilor între companii, pe măsură ce acestea vor încerca să își recupereze cota de piață. Comisarul Adina Vălean a mai declarat că încă nu poate să spună când industria și-ar putea relua activitățile.