Tesla a depăşit General Motors în topul celor mai valoroase companii auto din SUA

Data: 11/04/2017 | Autor: .

Tesla a depăşit General Motors în topul celor mai valoroase companii auto din SUA

Producătorul de autoturisme electrice Tesla a înregistrat o performanţă considerată istorică pe piaţa americană de capital. Compania condusă de Elon Musk a depăşit la capitalizare gigantul auto General Motors, relatează GadgetReport.ro

Tesla a fost cotată la 51 de miliarde de dolari, cu 1,7 miliarde peste valoarea de piaţă a GM. Experţii spun că performanţa este una cu adevărat istorică, în condiţiile în care Tesla a produs până acum, în cei 13 ani de existenţă, numai trei modele de maşini, toate electrice.

Interesant este şi faptul că Tesla a ajuns la această valoare în condiţiile în care a vândut numai 25.000 de maşini, toate din seria premium, în timp ce General Motors a comercializat peste 690.000 de automobile.
GM continuă să deţină cea mai mare cotă de piaţă în SUA, de 17,3%, în timp ce Tesla abia acoperă 0,2%, peste nivelul Ferrari şi Maserati.

„Valoarea de piaţă se referă mai mult la potenţialul de creştere a Tesla decât la performanţa financiară”, afirmă experţii. Abia cu Model 3, maşina de 35.000 de dolari care urmează să fie disponibilă de la vară, Elon Musk speră să îşi consolideze cifrele financiare şi să raporteze un profit real.

Urmăriţi, mai jos, un foarte interesant reportaj despre dimensiunea şi potenţialul business-ului Tesla.