Tesla Model S, plină de bug-uri! Cel mai lăudat model, o „rablă” electrică

Data: 22/10/2015 | Autor: .

Tesla Model S gadgetreport.ro

Noul model electric lansat de Tesla, Model S, a devenit subiectul unui adevărat scandal în presa auto din Statele Unite, fapt care s-a propagat inclusiv pe bursă, unde acţiunile companiei s-au prăbuşit.

Scandalul a pornit de la rezultatele testelor efectuate de Consumer Reports care, după ce a chestionat peste 1400 de proprietari de Tesla Model S, a semnalat probleme de fiabilitate ale trenului de rulare, echipamentului electric, celui de încărcare a bateriilor și a consolei centrale. În plus, sașiul și plafonul mașinii ar avea probleme, apărând scurgeri, dar și zornăituri și scârțâieli.

Tesla Model S gadgetreport.ro“Din datele primite estimăm că un proprietar al unui astfel de model Tesla va întâmpina probleme mult mai multe și mai importante decât media pieței”, a declarat Mark Rechtin, expert Consumer Reports.

Consumer Reports avertizează că nota de plată a unui proprietar de Tesla Model S, maşină care costă 35.000 de dolari, ar putea crește exponențial odată cu încheierea perioadei de garanție a mașinii.

Potrivit Consumer Reports, clienții Tesla apreciază serviciile și loialitatea companiei drept cele mai bune din lume și că update-urile software-urului autovehicului permite Tesla să efectueze o diagnosticare și o reparare rapidă a problemelor fără ca mașina să fie adusă în service.”, a fost replica celor de la Tesla, care au pus astfel la îndoială concluziile instituţiei.

“Una este să vinzi 20.00 de exemplare pe an ale unei mașini excentrice și controversate către o piață reprezentată de clienți bogați care dețin cel puțin un autovehicul de rezervă și alta este să vinzi 200.000 de mașini Model 3 în 2020 către o clientelă care nu deține mijloacele financiare să-și permită să fie atât de îngăduitori”, este concluzia Consumer Reports.