Tesla oferă o alternativă la acoperişurile solare, în colaborare cu Panasonic

Data: 10/04/2017 | Autor: .

Tesla oferă o alternativă la acoperişurile solare, în colaborare cu Panasonic

SolarCity, compania dezvoltată de Tesla în scopul construirii acoperişurilor solare, va lansa în acest an o soluţie alternativă pentru cei care vor să beneficieze de energia solară, dar nu vor să-şi schimbe acoperişurile caselor, relatează GadgetReport.ro

Soluţia este reprezentată de o nouă gamă de panouri solare care vor fi aşezate pe acoperişurile caselor.

Tesla dezvoltă panourile împreună cu Panasonic, iar oficialii companiei afirmă că, spre deosebire de soluţiile existente în prezent pe piaţă, acestea vor fi subţiri, în culori diverse şi fără niciun element vizibil la suprafaţă (ţevi, cabluri etc.). Producţia noilor panouri solare, de 325W, ar urma să înceapă la vară.

Detalii aflati de pe site-ul oficial dedicat panourilor solare Tesla

Gadgetreport.ro relata, săptămâna trecută, că SolarCity pregăteşte, între timp, şi ofertele pentru acoperişurile solare pe care Elon Musk le-a prezentat anul trecut, în luna octombrie.

Fondatorul SolarCity a declarat, de altfel, că firma este pregătită să preia primele comenzi, fără însă a răspunde întrebărilor legate de costurile de producţie şi vânzare a acoperişurilor solare.

Cu ocazia lansării acestora, Musk a declarat că durata de viață a acestor acoperişuri este mult mai îndelungată decât cea a acoperişurilor normale întrucât materialul din care sunt făcute tiglele solare este mult mai rezistent.

Ţiglele sunt produse din sticlă de quartz, iar Elon Musk susține că acestea vor dura mai mult decât casa pe care o acoperă.

”Avem un acoperiș solar care este mai bun decât un acoperiş normal, arată mai bine, generează electricitate, are o izolaţie mai bună şi, de fapt, are un preţ mai mic decât un acoperiş normal dacă luăm în calcul şi electricitatea”, a afirmat Elon Musk.

Ce se ştie, pentru moment, este că acoperişurile solare vor fi vândute în patru versiuni: tigle solare cu textură de sticlă, tigle solare mate, tigle solare cu sticlă toscană si tigle solare lucioase.
Fiecare dintre acestea arată diferit dar asamblate arată foarte asemănător cu un acoperiş obişnuit. Tiglele sunt transparente la soare, dar opace privite din orice unghi.

Ţiglele solare vor genera suficientă energie pentru consumul unei gospodării, iar cu ajutorul noii baterii Powerwall 2.0, energia neconsumată va putea fi stocată. Powerwall 2.0 va costa 5500 de dolari și va avea o putere de stocare de 14kWh.