The Revenant, inspirat din filmele ruseşti? Scandal uriaş la Hollywood

revenant copiat gadgetreport.ro

The Revenant, filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar din 2016, ar fi un copy-paste, imagine cu imagine, din mai multe filme ruseşti, regizate de Andrei Tarkovsky. Scandal, care ţine prima pagină în presa din SUA, a pornit după ce pe youtube a fost lansat un clip video care prezintă dovezile că Alejandro Gonzalez Inarritu s-ar fi inspirat din opera lui Andrei Tarkovsky.

Clipul video, realizat de Misha Petrick, un utilizator al canalului Vimeo, prezintă în paralel imaginile din Revenant şi cele din producţii precum Andrey Rublev (1966), Ivan’s Childhood (1962), Sacrifice (1986), Stalker (1979) şi Mirror (1975).

Dupa ce a luat ”Globul de Aur” la trei sectiuni, The Revenant a primit 12 nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal și cel mai bun regizor.

Andrei Arsenievici Tarkovski s-a nascut pe 4 aprilie 1932, la Zavrajie, în Rusia sovietica si a decedat pe  29 decembrie 1986, la Neuilly-sur-Seine, langa Paris, Franta.

Regizor, actor si scriitor rus, Tarkovski este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti ai erei sovietice si ai intregii istorii a cinematografiei.

Tarkovski a jucat un rol de prim rang in dezvoltarea cinematografiei moderne, prin viziunea sa poetica si studiul asupra timpului in film (dezvoltat teoretic in cartea sa, Sculpting in Time).

Tarkovski s-a confruntat cu numeroase piedici de-a lungul carierei sale (care, de altfel, se limiteaza la 7 filme si cateva scurt-metraje – in 27 de ani).