Tigrul tasmanian. Imagini document cu ultimul exemplar al speciei dispărute

Data: 20/05/2020 | Autor: .

O serie de imagini document cu un tigru tasmanian, o specie dispărută în anii ’30, au fost lansate în spațiul public de National Film and Sound Archive of Australia (NFSA).

Clipul video, de numai 21 de secunde, prezintă un tigru capturat într-o cușcă de la grădina zoologică din Hobart, Tasmania.

Se crede că acest clip este ultimul filmat vreodată cu Benjamin, ultimul tigru din Tasmania care a supraviețuit.

Materialul video a fost filmat în 1935, cu un an înainte ca tigrul Tasmanian să moară, în septembrie 1936.

Clipul a fost inclus într-un jurnal de călătorie intitulat Tasmania The Wonderland , care a evidențiat câteva dintre atracțiile insulei pentru turiști.

După cum explică naratorul, Benjamin era singurul tigrul tasmanian aflat în captivitate la acea vreme, iar specia era considerată încă de atunci ca fiind una extrem de rară. Probabil  nimeni n-a crezut că Benjamin avea să fie ultimul tigrul în viață.

Clipul a fost descoperit recent în arhiva NFSA, apoi digitalizat în 4K și lansat online.

Lupul sau tigrul marsupial, cunoscut și ca Tigrul tasmanian, a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Vânau canguri și alte marsupiale, rozătoare și păsări.

Cândva se regăseau pe întregul teritoriul Australiei, însă au dispărut de pe continent în urmă cu 2.000 de ani, posibil din cauza câinilor dingo și a oamenilor, potrivit Muzeului Australian.

Lupul marsupial a supraviețuit pe insula Tasmania, însă s-a populația s-a erodat treptat din cauza oamenilor, care îl considerau o specie dăunătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.