Tu ce cafea bei? Care sunt cele mai bune cafele din lume

Data: 19/01/2016 | Autor: .

cafea gadgetreport.ro Te-ai obişnuit, probabil, să ieşi în oraş şi să comanzi o cafea fără să fi foarte atent la ceea ce ţi se oferă. Illy sau Nescafe, Tchibo sau Jacobs, cam astea sunt sortimentele cu care eşti servit, de regulă, în restaurantele din România.Există însă locuri în care, dacă ştii ceea ce să ceri, vei putea trăi satisfacţia unei cafele cu o aromă inconfundabilă.

Sa incepem poate cu cea mai cunoscută – faimoasa cafea turcească (“türk kahvesi”), cu zaţ gros şi caimac.  Sunt cateva restaurante in Bucureşti unde se prepară prin pulverizarea boabelor proaspăt prăjite şi râşnite într-un ibric special cu mâner lung, numit „cezve”. Se prepară fie la foc, fie în nisip încins şi se serveşte îndulcită, alături de diferite deserturi.

O alta cafea foarte cunoscută, dar mai puţin apreciată la noi, este celebrul espresso. Incearc-o. Este poate la fel de buna, daca nu mai buna decat o cafea clasica. Fie că te afli într-un oraş mare, fie într-o trattoria de la ţară, poţi fi sigur că vei avea parte de un shot de aromă dulce-amăruie cum numai italienii ştiu să prepare.

Ai băut vreodată cafea made in Brasilia? I se mai spune si „cafeizhino”. Are o aromă desăvârşită şi se serveşte neîndulcită şi fără lapte. Are un preţ de-a dreptul nesimţit, însă merită fiecare gram. Cea mai scumpă, „Kopi Luwak”, costa peste 350 de lei 100 de grame.

Ne întoarcem în Europa pentru a vă invita la o cafea în stil irlandez. „Irish coffee”, aşa cum a fost denumită din 1940, este un soi de cocktail care conţine whisky, zahăr, frişcă şi, bineînţeles, cafea.

În fine, dacă vă doriţi o experienţă cu adevărat specială, vă recomandăm cafeaua din Etiopia. Dincolo de aroma puternică, de gustul desăvârşit, te invităm să o guşti cu o linguriţă de sare, care îi potenţează aromele.