Vinul şi personalitatea. Spune-mi ce vin bei şi îţi spun cine eşti!

Data: 20/04/2016 | Autor: .

vinul si personalitatea

Ce poate fi mai bun decât un pahar de vin bun, pe o asemenea vreme mohorâtă. Atmosfera asta cu iz de toamnă îndeamnă la melancolie, la relaxare totală şi leneveală într-un cadru discret, cu mâncare bună şi un pahar de vin.

Cotidianul britanic DailyMail relatează despre o corelaţie foarte interesantă între personalitatea oamenilor şi tipul de vin preferat.

Realizat pe baza unui studiu de consum la care au participat peste 1000 de “fani” ai lui Bachus, acesta a reuşit să identifice câteva trăsături caracteristice, în funcţie de tipul de vin consumat – alb, roşu, rose etc.

Cercetătorii britanici au descoperit, astfel, că băutorii de vin alb sunt în general oameni rezervaţi, foarte practici, timizi şi chiar tăcuţi. Ei beau vin cam de trei ori pe săptămână şi nu mai mult de un pahar de fiecare dată.

Vinul alb a fost ales în principal de celibatari, de persoanele care au un câştig mediu şi care evită să-şi iasă din obiceiuri. Un vin cuminte pentru oameni liniştiţi.

La polul opus se află consumatorii de vin roşu. Potrivit rezultatelor sondajului, mare parte din ei au o viaţă dinamică, câştigă bine şi se află într-o relaţie sau nu le este greu să îşi facă una.

Ei beau in medie 4-5 pahare de vin pe săptămână şi percep licoarea lui Bachus ca pe un exerciţiu de relaxare. Vinul roşu este asociat, de asemenea, şi cu o activitate sexuală activă.

Băutorii de vin rose sunt, am putea spune, undeva la mijloc. Liniştiţi în anumite privinţe, extrem de activi în altele. Cei care au declarat că preferă vinul rose sunt în general oameni deschişi la comunicare, volubili şi, în mare parte din cazuri, dezordonaţi. Duc o viaţă activă, sunt gălăgioşi, prietenoşi, fermecători şi afectivi. Însă şi superficiali în aceiaşi măsură. Beau, în medie, cam 4-5 pahare de vin rose pe săptămână şi uneori trec de acest nivel, cu ocazii speciale.

Dincolo de aceste tipologii, experţii au descoperit că, la cei care beau vin cu regularitate, gustul este cel care contează în primul rând.

Aroma băuturii este principalul argument pentru care aleg vinul în faţa altor băuturi. Celelalte argumente ţin de faptul că vinul nu te pune în cap la fel cum fac, de exemplu, wisky-ul sau vodka, te stimulează din punct de vedere sexual şi nu are efectele berii, care te trimite instant la toaletă.

Consumul unui pahar de vin este asociat, în general, cu un comportament social de ţinută, cu maturitatea şi siguranţa de sine.

Tu de când n-ai mai băut un pahar de vin? Ce vin îţi place? Unde îţi place să-l bei, la terasă, în club sau acasă? Te aşteptăm pe pagina de Facebook să comentăm rezultatele studiului britanic.