Vinul roşu, un medicament! Cum şi cât trebuie să bei ca să fii sănătos

Data: 14/11/2016 | Autor: .

Vinul roşu, un medicament! Cum şi cât trebuie să bei ca să fii sănătos

Oamenii de stiinţă de la Universitatea Oregon State si Universitatea din Florida au realizat un studiu care a analizat efectele consumului de vin roşu.

Studiul, publicat in Journal of Nutritional Biochemistry, a fost realizat pe soareci supraponderali . Cei care au fost hraniti cu boabe struguri „muscadine”, care sunt folositi in productia de vin rosu, au depozitat mai putina grasime in ficatul lor si, prin urmare, aveau concentratii mai scazute de glucoza in sange.

Efectul s-ar datora substantelor chimice din struguri, cum ar fi acidul elagic, care provoacă arderea grasimilor şi incetinesc cresterea si dezvoltarea celulelor adipoase, prin legarea receptorilor care metabolizeaza zaharul si grasimea.

Potrivit unei alte cercetari, efectuate la Universitatea din Nebraska, la care au participat peste 3000 de oameni, din momentul in care au inceput sa bea cate un pahar de vin rosu pe zi, tonusul lor fizic s-a imbunatatit, iar psihologic au devenit optimisti si mai eficienti la serviciu dar si in timpul liber.

Asa ca un pahar de vin rosu nu strică, dimpotrivă! Fie ca il bei in oraş cu prietenii sau acasă, face bine la sanatate. Caută însă un vin de calitate şi nu exagera cu consumul.

Vinul roşu, un medicament! Cum şi cât trebuie să bei ca să fii sănătos. Un material GadgetReport.ro