Viral pe internet. Beau Mona, pentru că vodca e ca apa

Data: 5/05/2020 | Autor: .

Un interviu inedit realizat de jurnaliștii de la Bună Ziua Iași a adunat câteva sute de mii de vizualizări în numai câteva ore de la postarea pe Youtube. În clip vedem o femeie care povestește de ce a ales să bea spirtul medicinal Mona, o băutură mai ,,energică’’ decât vodca, pe care o consideră ca apa.

Materialul video a fost realizat în comuna ieșeană Stolniceni-Prăjescu, acolo unde patru localnici și-au găsit sfârșitul după ce au băut spirt contrafăcut.

,,La trei dintre aceștia nu era nimeni acasă. S-au prăpădit toate rudele demult. La unul însă, proaspăta văduvă parcă abia aștepta să povestească cum stau lucrurile. Se aranjează frumos în fața camerei de luat vederi și începe să povestească extrem de sinceră totul. Spune că mare nenorocire s-a abătut peste sat după ce spirtul contrafăcut a ajuns în magazine’’, afirmă jurnaliștii.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Agafia a ținut să precizeze că bea spirt de ani de zile, însă i-a rămas fidelă „Monei”.