Volkswagen Arteon.Cum arată noul model sportiv, de oraş, care va înlocui CC

Data: 7/03/2017 | Autor: .

Volkswagen Arteon.Cum arată noul model sportiv, de oraş, care va înlocui CC

Volkswagen a prezentat, la Salonul Auto de la Geneva, noul model Volkswagen Arteon, un automobil spectaculos despre care afirmă că îmbină spaţiul şi utilitatea oferite de o maşină de familie cu look-ul agresiv al unui bolid sportiv. Modelul va ajunge pe piaţă la un preţ neoficial de 35,000 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Noul model Volkswagen Arteon va fi poziţionat peste sedanul Passat în ierarhia brandurilor constructorului german, urmând să înlocuiască actualul CC. În multe pieţe, printre care şi cea americană, Volkswagen Arteon va fi promovat drept flagship-ul noii generaţii de modele de serie.

Producţia noului model, care urmează liniile conceptului Sport Coupe GTE prezentat în 2015, va începe în această vară.

Maşina este construită pe platforma MQB, aceeaşi folosită şi la Golf, Audi TT sau Atlas SUV.
Sub capotă, Volkswagen Arteon va primi o gamă de şase motoare diesel TDI şi TSI pe benzină, cu o putere cuprinsă între 148 şi la 276 cai putere.

Pe piaţa americană, Arteon va fi disponibil în versiunile de 2.0 litri turbo TSI, cu 188 CP, respectiv 276 CP. Ambele motoare vor fi însoţite de cutia automată cu şapte viteze DSG.

La interior, Volkswagen Arteon va include un adevărat centru digital, cu un display de 9,2 inchi şi noul sistem multimedia Discover Pro, care poate fi controlat prin gesturi.

Modelul va include şi cel mai nou sistem de asistenţă auto, care include controlul tracţiunii şi a doua generaţie a sistemului Emergency Assist, capabil să acţioneze în caz iminent de accident.

Automobilul prezintă şi un nou sistem de lumini LED, controlate cu ajutorul unui senzor GPS, pentru a lumina cât mai eficient traseul.

Volkswagen nu a anunţat, pentru moment, preţul noului model. Presa auto mondială speculează că acesta va fi similar cu cel al CC-ului, undeva în jurul nivelului de 35.000 de dolari.