Volkswagen Golf GTE. Cum arata primul model Golf pe care il incarci de la priza (VIDEO)

Data: 21/02/2014 | Autor: .

Volkswagen Golf GTE

Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Geneva modelul Golf cu propulsie hibrida plug-in. Golf GTE plug-in hybrid, a cincea versiune de propulsie a modelului Golf dupa benzina, motorina, CNG (gaz) si 100% electric, va avea o propulsie de 200 CP si va consuma, in medie, numai 1,8 litri/100 km.

Volkswagen Golf GTE, al doilea membru ecologic al gamei de compacte din Wolfsburg, va fi prezentat in premiera la Geneva (6-16 martie 2014) impreuna cu electricul e-Golf.

Spre deosebire de cel exclusiv electric, Golf GTE este un plug-in hybrid, cu doua motoare: un motor turbo pe benzina de 1.4 litri TSI ce dezvolta 110 kW/148 CP si un motor electric de 75 kW/100 CP. Impreuna asigura 201 CP.

In modul electric, Volkswagen Golf GTE poate atinge o viteza maxima de 130 km/h in timp ce folosind sistemul hibrid vehiculul poate atinge suta in 7,6 secunde si o viteza maxima de 217 km/h.

Acumulatorul litiu-ion a lui Volkswagen Golf GTE, de 8.8 kWh, este racita cu lichid si se incarca la priza in trei ore si jumatate, iar autonomia in modul electric este de 50 de kilometri.

In total, cu ambele motoare, masina are o raza de actiune de 940 kilometri.

Golf GTE are un consum mediu de doar 1,8 litri/100 km, echivalentul unor emisii de doar 35 g/km.

Din punct de vedere al designului, Volkswagen Golf GTE nu vine cu modificari. Exceptia o reprezinta partea frontala care a preluat detalii de la e-Golf si GTI. In dotarea standard este inclus sistem-ul multimedia Composition Media cu ecran de 6,5 inch, sau optional cu sistemul de navigatie Discover Pro.