Vrei sa cumperi o masina second? 57 lucruri pe care trebuie sa le verifici

Data: 23/06/2018 | Autor: .

 

Daca vrei sa cumperi o masina second hand, este absolut esential sa verifici cateva aspecte esentiale, pentru a nu fi pacalit. Cel mai bine este sa apelezi la un specialist. 

Daca totusi decizi sa faci acest lucru singur, sunt cateva lucrurile la care trebuie sa fii atent. Jurnalistii de la site-ul vezicatface.ro au intocmit un top cu 57 lucruri pe care trebuie sa le verifici.

1.Pretul cerut de vanzator este corect?
O masina adusa din Germania cu un pret mult mai mic decat cel al masinilor similare din Romania este dubios. Astfel de ocazii ar trebui evitate. Pretul corect te ajuta sa elimini din start aceste masini cu nivel scazut de incredere.
2. Are carte service?
Daca da, este completata corespunzator fara goluri mari de timp?

3. Crezi ca are kilometri reali sau nu?
Tine cont de faptul ca in medie, un sofer din Romania conduce 15.000 de km anual, iar o femeie 12.000. Desigur, depinde de tipul masinii conduse, insa daca are peste 10 ani vechime si sub 100.000 de km, recomandat ar fi sa faci niste verificari suplimentare.

4. Cat te costa asigurarea si impozitul pe an?
Calculeaza aceste costuri inainte de a cumpara masina. Altfel, te poti trezi ca platesti in 2-3 ani echivalentul pretului masinii.

5.Verifica VIN-ul.
O simpla cautare dupa VIN pe google poate fi de folos. Asa poti urmari kilometrajul real al masinii si istoricul daunelor.

Citeste continuarea materialului Vrei sa cumperi o masina second? 57 lucruri pe care trebuie sa le verifici pe site-ul vezicatface.ro