Vrei un televizor de Black Friday? De ce merită să alegi un OLED LG

Data: 8/11/2019 | Autor: .

Black Friday 2019 se anunță a fi cel mai spectaculos eveniment de shopping organizat vreodată în România. Punctul culminant va fi pe 15 noiembrie, ziua în care toți marii jucători din piață, de la IT&C la fashion, home&deco, food, beauty, servicii etc. au anunțat campanii speciale în care reducerile de prețuri vor merge până la 80-90%. Dacă vrei să îți cumperi un televizor nou, de Black Friday, îți dăm câteva argumente importante pentru care merită să alegi un OLED LG, relatează GadgetReport.ro

Tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani. Televizoarele HD au devenit istorie, iar FullHD-urile  (UHD-urile) și mai ales OLED-urile se află acum în prim-plan. Tehnologia a făcut pași atât de mari încât, pe un OLED LG, de exemplu, poți să faci o mulțime de lucruri, de la văzut știrile pe canalele HD la vizionat filme și seriale pe Netflix, HBO Go și Amazon Prime, la gaming pe console și navigat pe internet la viteze excelente.

Dacă ai deja un televizor FullHD și te întrebi dacă merită upgrade-ul, cu siguranță, comparând imaginea și funcțiile acestora, vei înțelege că pasul spre un nou televizor merită, mai ales acum, de Black Friday.

De ce îți recomandăm OLED-urile, mai ales cele de la LG? Pentru că oferă, din multe puncte de vedere, un mix excelent între imaginea excelentă și funcțiile de media-center: streaming video, gaming, movie nights cu prietenii, etc.

Tehnologia OLED nu mai are nevoie de nicio prezentare. Topurile de profil din ultimii 3 ani, precum și toate “Consumer Reports” clasifică TV-urile OLED (indiferent de brand) drept cele mai bune produse din segmentul AV – oferind ca argumente incontestabile: imagini de un contrast infinit, negrul perfect afișat grație unui sistem de control al iluminării la nivel de pixel, unghiuri de vizionare nelimitate (în comparație cu tehnologiile convenționale LCD) și un “form factor” inconfundabil – care variază de la display-uri de 2.7mm grosime până la modele high-end de tip “wallpaper TV” (ex: LG OLED 77W9).

LG B9, o opțiune excelentă de Black Friday

LG B9 oferă cel mai bun raport performanță/ preț din piață, indiferent că te orientezi către un ecran de 55 sau de 65 de inci. Chiar dacă face parte din gama entry-level a portofoliului OLED de la LG, seria B este best-buy-ul segmentului.

Televizorul are un ecran OLED ultra-slim și un bezel minimalist, ”Perfect Cinema Screen”, capabil să afișeze cu precizie culorile într-un mod natural alături, bineînțeles, de negrul perfect cu care gama OLED de la LG se remarcă de câțiva ani încoace.

Dincolo de layout-ul subțire, de telecomanda smart și de specificațiile hardware, LG B9 se remarcă prin imaginea incredibilă oferită de panoul 4K.

Grație Pixel Dimming, contrastului excelent și procesorului dedicat de imagine Alpha7 Gen2, televizorul este capabil să ofere imagini intense pe display-ul care conține peste 8 milioane de pixeli independenți, care își pot controla luminozitatea individual. În acest fel, fiecare culoare devine mai bogată, iar detaliile ascunse sunt puse în evidență.

Cinematograf la tine acasă

Un aspect relevant este că, spre deosebire de televizoarele convenționale, care pot distorsiona culorile când privești din lateral, LG B9 păstrează precizia culorilor pentru toate unghiurile de vizualizare, laterale și frontal.

Cel puțin la fel de important este că televizorul este capabil să îmbunătățească imaginea, indiferent din ce sursă vine, tv, console, dvd, telefon etc. Altfel spus, dacă ai semnal prost de cablu TV, televizorul LG te va ajuta să ai o imagine mai bună, grație modurilor AI Picture si 4K Upscaling.

Gratie tehnologiei Ai Sound si sunetul este îmbunătățit, în timp real, în funcție de conținutul pe care îl urmărești, astfel că te bucură de o imersiune sonoră de nivel înalt, în atmsofera multi-canal a standardului Dolby Atmos.

Este o reală plăcere să te uiți la acest televizor pe Netflix sau pe Youtube, în 4K. Grație și tehnologiilor Dolby Vision și HDR, excelent implementate, ai senzația că te afli într-un cinematograf de ultimă generație și că televizorul te ,,absoarbe’’ în acțiune.

Un sistem de navigație simplu și eficient

Sistemul de operare de pe LG B9, WebOS, a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar versiunea de pe acest televizor, WebOS 4.5, este, de departe, cel mai bine implementată și optimizată.

Interfața modernă, simplă și ușor de accestat, îți asigură acces rapid la aplicații, de la Netflix, Amazon Prime, Hbo Go la tot felul de alte asemenea programe, precum Rakuten TV. În plus, ai și suport pentru AirPlay 2. Astfel, dacă ești utilizator iOS, vei putea face cast (video, foto, screenshare), dar vei putea face și streaming wireless pentru conținutul video închiriat din ecossistemul iOS.

WebOS oferă suport pentru standardele clasice HDR (4K Cinema HDR = HDR by Dolby Vision, HDR by Technicolor, HDR 10 și HLG). Poți fi sigur că, datorită compatibilității televizorului cu aceste standarde, vei cumpăra un dispozitiv pe care nu-l vei mai schimba prea curând. Fie că te uiți la streaming video on demand (Netflix); fie că te uiți la transmisiuni sportive (precum cele transmise de Digi 4K, în format HDR HLG – F1 și Champions League), experiența de vizionare este una aparte.

LG B9

LG B9

 

Conectivitate la standarde excelente

Televizorul LG B9 poți să îl conectezi, practic, la orice dispozitiv.  În primul rând vine cu 4 porturi HDMI 2.1 , iar acestea sunt dotate cu trei tehnologii implementate atât pentru confortul cinefililor, cât și pentru cel al gamerilor: VRR, ALLM și eARC

Grație tehnologiei Variable Refresh Rate, LG B9 poate fi sincronizat cu output-ul unei plăci video de gaming, fără să te temi de screen-tearing sau de nesincronizarea ratelor de refresh.

Pentru jocuri, televizorul detectează automat când primește conținut de gaming pe portul HDMI și setează automat modul care oferă cel mai mic input-lag, de doar 12 ms.

Iar prin portul HDMI marcat cu Enhanced Audio Return,  poate oferi unei surse externe (receiver AV) un feed audio Dolby Atmos necomprimat (+30 MB/s), pentru o experiență Dolby Atmos desavarsita.

Altfel spus, televizorul este excelent pentru filme dar și pentru jocuri. Implementarea HDMI 2.1 oferă argumente tehnice gamerilor înrăiți pentru a achiziționa un televizor de diagonală mare pentru un sistem dedicat. Xbox One X folosește deja ALLM, iar PlayStation 5 va folosi toate funcțiile HDMI 2.1 Plăcile video HDMI 2.1 încă se lasă așteptate, dar implementarea LG a portului HDMI 2.1 este încă un argument în favoarea future-proofing-ului televizorului tău OLED LG.

Meriți un televizor nou

Dacă ai acasă un Full HD sau chiar un 4K de acum câțiva ani, n-avem niciun dubiu că LG B9 îți va reseta standardele. Te vei simți, probabil, ca atunci când ai un smartphone mai vechi care, în esență, face cam aceleași lucruri ca și flagship-urile din 2019, însă la un nivel incomparabil.

Imaginea, viteza, sunetul, întreaga experiență oferită de acest televizor te vor pune, cu siguranță pe gânduri, căutând soluțiile financiare pentru a-l cumpăra. Cel puțin asta este experiența pe care noi am trăit-o în redacția GadgetReport.ro