Wozniak, previziuni apocaliptice! Calculatoarele vor prelua controlul omenirii (VIDEO)

Data: 25/03/2015 | Autor: .

roboti

Celebrul informatician Steve Wozniak, cofondatorul Apple şi cel care a desenat primele computere ale companiei, in anii ’70, lansează un nou semnal de alarmă privind pericolele tehnologiei.

 Într-un interviu pentru Australian Financial Review, Wozniak a declarat ca inteligenta artificiala va prelua controlul asupra omenirii.

„Calculatoarele vor prelua controlul asupra omenirii, fara indoiala! Asa cum oameni precum Stephen Hawking sau Elon Musk au prezis, sunt de acord ca viitorul este infricosator si foarte rau pentru oameni. Daca vom crea aceste device-uri care sa rezolve toate lucrurile pentru noi, pana la urma vor gandi mai rapid decat de noi si vor scapa de oamenii inceti pentru a conduce companiile mai eficient” a declarat Wozniak.

„Vor fi ei zei? Vom fi noi animale de casa? Sau noi vom fi furnicile strivite? Nu stiu ce sa zic.. Dar cand am avut timp sa ma gandesc daca voi fi tratat in viitor ca un animal de familie pentru aceste masinarii inteligente… ei bine, eu imi voi trata propriul caine foarte frumos” a mai afirmat Wozniak.

Cofondatorul Apple nu este primul expert care avertizează asupra pericolelor dezvoltării inteligenţei artificiale. Bill Gates şi Stephen Hawking au lansat semnale similare.

GadgetReport.ro prezenta, recent, o stire despre dezvoltarea unui robot, DeepMind, care este capabil sa ia singur decizii. Detalii AICI.

Ar trebui sa ne temem de avansul inteligentei artificiale si de efectele asupra vietii noastre in urmatoarele decade, a afirmat Bill Gates, fondatorul Microsoft intr-un interviu de tipul Ask me Anything la Reddit, citat de GadgetReport.ro

“Sunt in tabara celor ingrijorati de super-inteligenta. La inceput masinile vor face extrem de multe pentru noi si nu vor fi super-inteligente. Acesta ar trebui sa fie un lucru pozitiv daca stim sa gestionam bine situatia. Insa in cateva decenii inteligenta va deveni suficient de puternica incat sa devina o amenintare. Sunt de acord cu Elon Musk si cu altii si nu inteleg de ce unii chiar nu sunt ingrijorati”, a declarat Gates.

Fizicianul Stephen Hawking a declarat, în luna decembrie 2014, că dezvoltarea completă a inteligenţei artificiale “ar putea însemna sfârşitul rasei umane”.

Potrivit acestuia, formele de inteligenta artificiala create pana acum ne-ar putea egala sau chiar depasi in viitor: “Ar putea avansa pe cont propriu si s-ar putea replica intr-un mod accelerat (…) Oamenii, limitati fiind de evolutia lor biologica lenta, nu ar putea concura cu aceste masini si ar fi coplesiti“, crede el.

Mai mult, Hawkings, citat de Times of London, a spus in 2010 ca, daca “extraterestrii ne vor vizita, efectul va fi mai rau decat atunci cand Cristofor Columb a ajuns in America, lucru care nu s-a dovedit a fi bun pentru americanii nativi.”