Xaver-1000. Sistemul de detecţie care vede prin ziduri de 20 metri!

Data: 1/07/2022 | Autor: .

Xaver-1000. Sistemul de detecţie care vede prin ziduri de 20 metri!

Cercetătorii israelieni din domeniul military au lansat un nou sistem militar de detecție denumit Xaver-1000. Dispozitul este capabil să ”vadă” prin ziduri până la o distanță de 20 de metri, fiind în dotarea armatei Israelului.

Dezvoltat de firma Camero-Tech, sistemul dotat cu inteligenţă artificială are capacități operaționale fără precedent pentru forțele militare și agențiile de Informații.

Potrivit Daily Mail, Xaver-1000  poate observa pe ecranul său persoane și obiecte în spatele pereților, până la o distanță de 20 de metri.

Dispozitivul cartografiază ținte, persoane, arătând locul unde se află într-o încăpere, indiferent dacă sunt așezate sau în picioare.

”Sistemul crează o imagine 3D fără precedent a situației dintr-o cameră, oferind un avantaj operațional clar și abilitatea de ”a păși în necunoscut”, a declarat Amir Beeri, fondatorul și CEO al companiei Camero-Tech, care a lucrat 14 ani în Comunitatea de Informații din Israel.

”Sistemul oferă o capacitate inedită de a detecta forma generală a camerei sau a structurii, în spatele peretelui sau sub un tavan prăbușit”, a anunțat producătorul.

”Este posibil ca aceste tipuri de sisteme să nu se limiteze doar la forțele speciale și de elită, ci să ajute, de asemenea, și o gamă largă a forțelor militare și de aplicare a legii, pentru a preveni crimele și teroarea și pentru a salva vieți”, a mai declarat acesta.