10 sfaturi despre cum sa bei fara sa te doara capul

Data: 7/05/2021 | Autor: .

Vrei să ieşi la o terasă, la o petrecere, şi să te distrezi aşa cum n-ai mai făcut-o de multă vreme? Ai chef de  o bere bună sau de câteva shot-uri? Dacă vrei să ajungi acasă fără probleme şi să n-ai nicio problemă cu mahmureala, citeşte sfaturile experţilor despre cum să bei fără să te doară capul.

1.În primul rând, odihneşte-te. Sa nu ieşi niciodată în oraș să bei ceva dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

2.Dacă ieşi în oraş, mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi te vei trezi că, dintr-o bere, o să te trezeşti euforic sau o să îţi fie rău.

3.Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei băuturi produse de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor „no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea.

4.Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

  1. Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

6.Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, wiskey-ul cu vin, ori astfel de combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură toată noaptea. O sa vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi te vei trezi ok.

7.Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

8.Încearcă să mănânci ceva între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sînge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

9.După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mânâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

10.Ieşi la aer curat. După ce ai băut ceva şi simţi că te ia ameţeala sau a doua zi după o noapte de pomină, o porţie de oxigen îţi va revigora starea fizică. Şi îţi mai dăm un sfat. Ia o tabletă de vitamina C.