Legea 5G, fără avizul UE! Parlamentul riscă să declanșeze un nou infringement la adresa României

Data: 11/05/2021 | Autor: .

Legea 5G, fără avizul UE! Parlamentul riscă să declanșeze un nou infringement la adresa României

Dezbaterea pe repede înainte a Legii 5G în Parlament riscă să ducă la declanșarea unui nou proces de infringement la adresa României, pentru încălcarea legislației europene. Asta pentru că, potrivit directivei TRIS,  legea ar fi trebuit să obțină aprobarea UE, având în vedere că include mecanisme tehnice de reglementare care vin în contradicție cu aquis-ul comunitar. Legea 5G este importantă pentru că, pe baza ei, operatorii vor putea declanșa investițiile în dezvoltarea rețelei 5G la nivel național.

Conform directivei UE, timp de 3 luni, proiectul de lege trebuie să aștepte avizul UE, înainte să fie adoptat (procedura, aici), termen în care experții europeni să verifice prevederile acesteia. Scopul verificării vizează promovarea bunei funcționări a pieței interne.

,,Este de-a dreptul suspect graba cu care autoritățile vor să treacă prin Parlament această lege, în condițiile în care până și Ministerul Economiei a sesizat faptul că noua lege ar fi trebuit, înainte de a ajunge în legislativ, să fie transmisă spre consultare Bruxelles-ului’’, afirmă Adrian Negrescu, consultant economic.

Potrvit acestuia, adoptarea Legii 5G în forma actuală riscă să afecteze în mod grav credibilitatea României. ,, Cu o lege făcută în birourile politicienilor, fără consultarea mediului de afaceri și a experților europeni, România riscă să se decredibilizeze și mai mult în relația cu UE, asta mai cu seamă că avem deja exemplul PNRR, un plan construit prost și care nu mizează, din păcate, pe noile tehnologii precum dezvoltarea rețelelor 5G’’, a mai spus acesta.

ȚĂRILE UE AU CERUT ACORDUL BRUXELLES-ULUI

 

Interesant este că, spre deosebire de România, majoritatea țărilor din UE au transmis spre consultare și aprobare proiectele de lege a telecomunicațiilor către comisia UE (DG Growth – departamentul comisiei responsabil de reglementarea și standardizarea pieței unice europene).

 

Experții urmează să verifice alinierea la directiva TRIS, inclusiv a țărilor care nu au inclus cerințe tehnice în proiectele de lege a telecomunicațiilor (cum ar fi Franța, Belgia, Estonia). Aceasta înseamnă că înțeleg efectele pe termen lung ale acestei legi, inclusiv importanța acestui demers în oportunitățile de a atrage finanțarea UE și investițiile internaționale, în viitor.

 

Chiar și la modul general, se poate observa o tendință locală de a evita consultarea comisiei UE în privința proiectelor de lege cu efect asupra economiei și comerțului, comparativ cu alte țări ale UE, după cum se poate vedea aici.

 

,,Evitarea consultării UE reprezintă ori o dovadă de necunoaștere a aquis-ului comunitar, ceea ce reprezintă o gravă problemă pentru statul român, ori o dovadă de rea voință, care duce cu gândul la interesele geopolitice din jurul acestui controversat proiect de lege 5G’’, a mai spus Negrescu.

 

DE CE E IMPORTANTĂ LEGEA 5G

 

Febra investițiilor în 5G a cuprins întreaga lume, iar marile companii furnizoare de servicii 5G se întrec în oferte competitive.

 

Pentru ca investițiile să se deruleze rapid, e nevoie de o legislație atractivă. Din păcate, în România se profilează o lege făcută prost, care va afecta mediul de afaceri, fapt reclamat de toți operatorii de telefonie și date.

Potrivit Consiliului Economic și Social, în prezent, legea 5G, în forma trimisă Parlamentului, ,,se concentrează pe identificarea producătorilor de echipamente eligibili, mai degrabă decât pe abordarea și identificarea riscurilor de securitate independente de producătorul de echipamente, abordare susținută la nivelul UE. Instrumentele UE cu privire la securitatea cibemetică a rețelelor 5G pun accentul pe măsurile tehnice ce ar trebui sa fie reglementate și implementate pentru a atinge nivelul de securitate dorit’’.

,,Rețelele 5G nu se construiesc de la zero. Ele se bazează pe echipamente și software din tehnologii de comunicaţii mobile din generaţii anterioare, precum 4G sau 3G. În 2019, Orange, Vodafone și RCS&RDS au lansat rețele comerciale 5G folosind și echipamente ale chinezilor de la Huawei, rețele care reprezintă upgrade-uri la rețelele 4G. Eliminarea unuia dintre acești producători activi acum în rețelele telecom din România va avea impact și în rețelele 2G, 3G și 4G. Altfel spus, ar putea duce la blocarea rețelelor de telefonie și date pe termen nedefinit, cu consecințe financiare uriașe’’, afirmă Negrescu.

Mai mult de atât, dacă Huawei ar ieși din România, urmare a unui aviz negativ din partea CSAT, s-ar genera pierderi de 9,2 miliarde de euro și peste 6.300 de locuri de muncă.

Firma chineză este prezentă pe piața românească de aproximativ 20 de ani și nu a ridicat până acum nicio problemă de ,,securitate națională’’.

O lege care încalcă Constituția?

Potrivit unui punct de vedere pe tema Legii 5G, Ministerul Justiției reclama, anterior, că prin această lege se instituie criterii care încalcă Constituția României.

,,Soluția care stabilește condițiile de emitere a avizului CSAT (pentru furnizorii de servicii 5G – n.r.) este neclară și lipsită de previzibilitate, în lipsa instituirii unor criterii obiective de evaluare a solicitărilor depuse în vederea acordării autorizației. Având in vedere că motivarea actului administrativ reprezintă o condiție de legalitate, omisiunea de a institui criterii clare si obiective reprezintă o împrejurare de natură să conducă la încălcarea prevederilor art. 1, aliniat (3) si (5) din Constituție’’, afirmă Ministerul Justiției.

Atfel spus, legea instituie un mecanism la limita legii prin care operatorii și furnizorii de servicii 5G vor fi autorizați de statul român.

Asociația Operatorilor Mobili din România reclama, recent, într-un comunicat, că pe lângă faptul că dezbaterea publică a acestui proiect a durat numai 10 zile, în legea respectivă s-au strecurat o serie de prevederi care riscă să arunce în aer business-urile operatorilor de telefonie și date.

O legislație pro-business

În esență, operatorii cer o legislație pro-business, care să nu lase loc de abuzuri precum interzicerea funcționării, prin decizie administrativă, fără să existe condiții clare privind dreptul la apel.

,,Proiectul de Lege, în forma actuală, blochează dezvoltarea rețelelor de comunicații fixe și mobile din România, punând totodată în pericol rezilienta rețelelor de comunicatii si dezvoltarea serviciilor 5G în Romania. (..) Proiectul de lege (..) reglementează o procedură de autorizare bazată pe criterii non-tehnice foarte largi și ambigue care nu adreseaza nici una dintre măsurile strategice prevăzute în setul de instrumente UE pentru securitatea rețelelor 5G’’, afirmă AOMR.

Potrivit estimărilor făcute de Camera de Comerț și Industrie România – China, implementarea legii în forma actuală ar putea avea consecințe economice semnificative pentru România.

,, Limitarea operatorilor de a selecta furnizori va amâna lansarea rețelei 5G, beneficiul de dezvoltare al industriei 4.0 va fi pierdut. România va avea dezavantaje ca abilitate de competență scăzută în domeniu la nivelul comunității internaționale. (..)Digitalizarea României va fi amânată. Alocarea spectrului în România a fost amânată cu un an. Conform previziunilor GSMA din 2019, numărul de conexiuni 5G în România va ajunge la 6,5 milioane în 2023, în timp ce ultima predicție din 2020 este de doar 2,6 milioane. Operatorii nu pot lansa utilizarea comercială a 5G, schimbarea rețelei și reconstrucția vor dura trei ani, amânând procesul 5G din România’’, se spune în comunicat.

Conform estimărilor, în condițiile în care legea nu va fi modificată, pierderile operatorilor vor depăși 5,3 miliarde de euro. În 2019, veniturile mobile ale celor patru operatori au fost de 2,58 miliarde de euro.

Dincolo de pierderile operatorilor, s-ar putea ca și noi, consumatorii, să avem de plătit oalele sparte de guvernanți. ,,Dacă operatorul nu dorește să sufere pierderi și le transferă către utilizatori, tariful va crește de până la 300%’’, afirmă Asociația Operatorilor Mobili din România.