Animalele au constiinta? Reactia incredibila a unui elefant cand se uita in oglinda (VIDEO)

Data: 18/04/2014 | Autor: .

Animalele au constiinta

Cercetatorii din Thailanda au descoperit un fapt cu adevarat incredibil. Elefantii par sa aiba propria constiinta de sine, o dovada ca isi inteleg individualitatea si actioneaza ca atare.

Discovery Science a lansat pe youtube un scurt reportaj in care prezinta experimentele unor expertii din Thailanda.

Intr-o zona de jungla din nordul tarii, cercetatorii au plasat o oglinda si au asteptat ca elefantii sa vina sa o vada. Iar asteptarea lor a fost incununata cu o reactie incredibila.

Elefantul si-a dat seama ca imaginea din oglinda il reprezinta motiv pentru care a inceput sa isi exploreze aspectul, de la trompa la coltii din gura.

Potrivit expertilor, reactia elefantului arata ca acesta ar putea avea o constiinta de sine, ca isi intelege individualitatea si actioneaza ca atare.

Intr-un alt experiment, expertii au vrut sa vada daca elefantii sunt capabili sa actioneze impreuna. In acest scop, au legat doua franghii de un scripete si au asteptat sa vada daca elefantii sunt capabili sa traga simultan de acestea, pentru a o misca.

Reactia a fost cea asteptata. Potrivit cercetatorilor thailandezi, astfel de experimente reprezinta doar un pas in tentativa de a percepe si intelege lumea animalelor altfel decat eram obisnuiti.

Urmariti reportajul Discovery Science in clipul video de mai jos.