Apple scoate aplicatia YouTube din iOS 6

Data: 7/08/2012 | Autor: .

Dupa renuntarea la Google Maps in favoarea unei solutii proprii, Apple a decis sa scoata si aplicatia dedicata YouTube din versiunea a sasea a sistemului de operare iOS.

Miscarea face parte din planul producatorului iPhone si iPad de a se distanta de Google, care dezvolta sistemul de operare Android, prezent pe device-urile concurentilor principali ai Apple.

Motivul oficial invocat de Apple este acela ca deal-ul de licentiere cu Google a fost incheiat, insa utilizatorii vor putea folosi in continuare YouTube accesand site-ul printr-un browser.

In ciuda expirarii deal-ului de licentiere, aplicatia YouTube va ramane in continuare disponibila pe terminalele ce ruleaza iOS 5 sau versiuni mai vechi ale sistemului de operare, insa acestea vor fi foarte putine odata cu lansarea, in toamna, a update-ului da ultima versiune a sistemului.

Reactia Google la aceasta situatie este una discreta.

„Lucram impreuna cu Apple pentru a ne asigura ca utilizatorii iOS au parte de cea mai buna experienta YouTube”, a declarat un purtator de cuvant al YouTube pentru Engadget.

Noul sistem de operare iOS 6 va fi lansat in aceasta toamna si aduce, potrivit Apple, peste 200 de noi facilitati, printre care hartile 3D, Siri si integrarea cu Facebook. Mai multe detalii despre iOS 6 puteti citi aici.