Astrofizicienii cred în existența Lumii de Apoi! Când trecem în noua dimensiune

Data: 20/06/2022 | Autor: .

Astrofizicienii cred în existența Lumii de Apoi! Când trecem în noua dimensiune

Cercetătorii de la Universitățile New Mexico și California din Statele Unite au lansat un studiu în care afirmă posibila existență a unei lumi paralele. Este Lumea de Apoi, cea pomenită în Biblie? Este locul în care nu ducem după ce murim fizic în lumea asta?

Francis-Yan Cyr-Racine, profesor la Departamentul de fizică al Universtății New Mexico din Statele Unite și unul dintre autorii lucrării publicată în revista Physical Review Letters, afirmă că această lume invizibilă de particule noi, care sunt toate copii ale particulelor cunoscute, ar exista alături de noi,

”În practică, această simetrie de scalare ar putea fi realizată doar prin includerea unei lumi în oglindă în model – un univers paralel cu particule noi, care sunt toate niște copii ale particulelor cunoscute”, a spus Francis-Yan Cyr-Racine, citat de Forbes.

Potrivit expertului, ”ideea unei lumi în oglindă a apărut pentru prima dată în anii ’90, dar ea nu a fost recunoscută anterior ca o potențială soluție la problema constantei Hubble’’.

Un alt univers sau ,,Lumea de Apoi’’?

Este această realitate paralelă, acest nou univers o lume cu care nu putem interacționa sau este Lumea de Apoi, cea pomenită în Biblie? Este locul în care nu ducem după ce murim fizic în lumea asta?

Cercetătorii ezită să se pronunțe. Nu exclud însă existența unei comunicări între cele două universuri.

Ei spun că orice mențiune despre universul paralel ar trebuie să fie una prudentă, dar este totuși foarte interesantă.

Practic este vorba despre materia întunecată, care este invizibilă, ea neemitând lumină sau energie, deci este nedectabilă. Totuși, astronomii susțin că materia întunecată reprezintă aproximativ 85% din materia din univers.

”Ar putea fi mult mai mult decât materie întunecată fără ciocniri și energie întunecată – două lucruri diferite și destul de nedescrise, dar multe componente ale sectorului întunecat, la fel de complicate ca sectorul luminos pe care l-am studiat atât de bine în laboratoarele de pe Pământ”, a spus Llyod Knox de la Universitatea California Davis, din Statele Unite.

”Da, pare o nebunie la prima vedere, dar astfel de lumi în oglindă au o literatură vastă în fizică, într-un context complet diferit, deoarece ele pot ajuta la rezolvarea problemelor importante dfin fizica particulelor.

Munca noastră ne permite să legăm, pentru prima dată, această literatură largă de o problemă importantă din cosmologie”, a mai declarat Cyr-Racine.

Există un univers paralel, în care timpul curge înapoi

Cercetătorii de la Institutul Perimeter pentru fizică teoretică din Ontario, Canada afirmă existența unui univers paralel, geamăn cu cel cunoscut în prezent, dar care se deplasează înapoi în timp. Teoria incredibilă a fost lansată într-o lucrare publicată în luna martie 2022 în revista Annals of Physics.

Potrivit Live Science, care citează lucrarea științifică, această teorie ar putea explica materia întunecată și inflația cosmică.

,,Universul de dinainte de Big Bang și universul de după acest eveniment cosmic ar putea fi privite ca o pereche univers/anti-univers, apărând direct în era fierbinte dominată de radiații, pe care o observăm în trecutul nostru’’, afirmă expertul  Neil Turok.

Cercetătorii au identificat un set de simetrii fundamentale în natură. Astfel, cele mai importante trei simetrii sunt: sarcina, paritatea și timpul.

Interacțiunile fizice se supun majorității acestor simetrii de cele mai multe ori, ceea ce înseamnă că există uneori și încălcări ale acestor reguli. Dar cercetătorii nu au observat niciodată o încălcare a unei combinații a tuturor celor trei simetrii, în același timp.

Experții Latham Boyle și Kieran Finn au propus extinderea acestei simetrii combinate la nivelul întregului univers. Astfel, pentru a păstra simetria în întregul cosmos, trebuie să existe și un alt cosmos având o imagine în oglindă, care ar merge înapoi în timp.

Teoria existenței unui univers paralel

Live Science comentează că, dacă teoria existenței unui univers paralel, în care timpul curge înapoi se confirmă,  ar însemna că materia întunecată nu este atât de misterioasă, este doar o nouă ”aromă” a unei particule fantomatice denumită neutrino, care poate exista doar în acest tip de univers.

Iar teoria ar implica faptul că nu ar mai fi nevoie de o perioadă de ”inflație” care a extins rapid dimensiunea cosmosului timpuriu, la scurt timp după Big Bang.

Luate împreună, cele două universuri se supun simetriei propuse. Însă, experții susțin că omenirea nu ar avea niciodată acces la geamănul nostru, pentru că el există ”în spatele” Big Bang-ului nostru, înainte de începutul cosmosului pe care îl știm.

O realitate în oglindă

Lumea în care trăim ar putea avea o corespondenţă într-un univers paralel, într-o realitate în oglindă, în care timpul se scurge altfel decât îl percepem noi. Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Fizicienii Sean Carroll (CIT) şi Alan Guth (MIT) afirmă că, în urma testelor făcute pe laborator privind comportamentul particulelor atomice, a reieşit un model care demonstrază că, în momentul Big Bang, care a creat universul în care trăim, acum 14 miliarde de ani, am avut de-a face, de fapt, cu formarea a două universuri paralele, în care gravitaţia se comportă total diferit.

Într-un articol publicat în revista New Scientist, citat de GadgetReport.ro, aceştia afirmă că modelul ar putea explica de ce legile clasice ale fizicii, aşa cum le percepem în prezent, determină erori de apreciere în cazul analizei fenomenelor astronomice.

Afirmaţiile celor doi cercetători vin să confirme o teorie mai veche, care susţine că, în momentul Bing Bang-ului, timpul, aşa cum îl percepem noi, a căpătat două sensuri diferite. În 1927, astrofizicianul britanic Arthur Eddington lansa, în premieră, această teorie, a relativităţii timpului.

Timpul nu este ceva care să fi existat înainte de Big Bang

“Timpul nu este ceva care să fi existat înainte de Big Bang, sau cel puţin nu în forma în care îl percepem noi”, a declarat fizicianul Julian Barbour, de la Universitatea din Oxford.

“Modul în care curge timpul trebuie corelat cu ce s-a întâmplat în Univers. Dacă noi îl privim într-un anumit fel, este absolut normal ca acesta să fie perceput altfel, dacă este privit din altă perspectivă”, susţine expertul, un adept al teoriei existenţei universelor paralele.

Julian Barbour si colegii săi au publicat în 2014 un studiu în care au afirmat că timpul este guvernat în primul rând de gravitaţie, mai degrabă decât de termodinamică.

Teoria existenţei unui univers paralel, în care timpul are alte conotaţii, este unul dintre subiectele predilecte ale susţinătorilor existenţei extratereştrilor care afirmă că aceştia ar veni dintr-un univers paralel, printr-un fel de porţi spaţio-temporale. Unii spun că ar fi vorba de găurile negre, a căror existenţă a fost demonstrată ştiinţific.

Un scurt videoclip expune, într-un minut şi jumătate, etapele fundamentale din evoluţia vieţii pe Pământ, folosind imagini spectaculoase care ilustrează evenimente cheie precum Big Bang sau formarea Terrei şi a Lunii.