Un savant celebru anunță: Oamenii, înlocuiți de entități electronice

Data: 16/06/2022 | Autor: .

Viața extraterestră de pe alte planete ar putea fi sub forma unor roboți, iar noi am putea urma aceeași traiectorie, urmând să fim înlocuiți de niște entități electronice, în fapt niște cyborgi. Afirmația, tulburătoare, aparține unui reputat om de știință, Lord Martin Rees.

Lord Martin Rees, astronomul regal al Marii Britanii, afirmă că civilizațiile extraterestre au trecut de stadiul ”carne și oase” și sunt la un alt nivel, lucru care se va întâmpla și cu oamenii în câteva sute de ani.

În cadrul unei conferințe la Festivalul de știință Cheltenham, Lord Martin Rees a declarat că, dacă vom urma același parcurs, oamenii ”vor fi înlocuiți, cu siguranță, după câteva secole, 1.000 de ani, cu niște entități electronice. Și ele ar fi aproape nemuritoare și ar putea continua pentru restul istoriei universului, câteva miliarde de ani’’.

Potrivit Daily Mail, numeroase filme de la Hollywood au prezentat posibilitatea ca roboții să aibă o conștiință de sine și să decidă să distrugă oamenii pentru a putea conduce lumea. Însă Martin Rees a declarat că preluarea controlului pe Pământ de către roboți este o posibilitate.

Despre viața extraterestră el a spus: ”Cred că dacă am detecta ceva artificial, cred că nu ar fi o civlizație în carne și oase, ca a noastră. Cred că va fi ceva robotic și electronic.

Dacă ne imaginăm o cronologie pentru Pământul nostru, a fost nevoie de aproape patru miliarde de ani pentru ca viața simplă să evolueze pâna la stadiul de civilizație și avem tehnologie de cel mult câteva mii de ani”.

Lordul Rees este sigur că oamenii ar putea supraviețui pe alte planete, făcându-i pe viitorii exploratori să devină cyborgi.

El a sugerat că pionierii spațiali moderni ar putea încerca să se modifice și să devină un amestec de ”trup, sânge și electronică”, deși el a sugerat că ideea că ființele umane se vor muta în masă pe Marte este una delirantă.

Oamenii cyborg devin realitate

Cercetătorii de la Universitatea Brown din SUA au anunțat dezvoltarea primei interfețe wireless creier-computer în bandă largă, fapt care va duce la apariția oamenilor cyborg. Sistemul dezvoltat de BrainGate poate transmite perfect semnale cerebrale la o rezoluție de un singur neuron în bandă largă, fără a lega fizic utilizatorul de un sistem de decodare.

Interfețele creier-calculator (BCI) sunt o tehnologie emergentă de asistență care permite persoanelor cu paralizie să scrie pe ecranele de calculator sau să manevreze proteze robotice doar gândindu-se la mișcarea propriilor corpuri.

Studiile realizate de cercetătorii de la BrainGate asupra pacienților cu tetraplegie au demonstrat pentru prima dată funcționalitatea unui sistem BCI intercortical wireless cu transmițător extern de asemenea wireless.

Unitatea este situată pe capul utilizatorului și se conectează la o rețea de electrozi implantată în cortexul motor al creierului care utilizează același port folosit de sistemele cu fir.

În esență, firele sunt înlocuite de un mic transmițător care cântărește puțin peste 42 de grame și măsoară aproximativ 5 centimetri în cel mai mare punct al său.

Ne transformam in cyborgi. Samsung breveteaza cipul din creier (VIDEO)

,,De ani de zile sistemele BCI utilizate în studiile clinice au necesitat fire pentru a conecta implantul din creier la calculatoarele care decodează semnalele și dau ordine dispozitivelor externe.Am demonstrat că acest sistem wireless este echivalent în materie de funcționalitate cu sistemele cu fire care au fost etalonul în BCI ani de zile”, a declarat John Simeral, profesor asistent la Universitatea Brown din SUA și autor principal al studiului citat de MedicalXpress.

Tatuajul inteligent

Cercetătorii americani au dezvoltat o nouă tehnologie medicală, desprinsă parcă din filmele SF. Au inventat tatuajul inteligent care, cu ajutorul unor senzori, monitorizează starea de sănătate.

Tatuajul inteligent este realizat dintr-un nanomaterial special, un polimer denumit polyvinyl, folosit şi în cazul cartilajelor artificiale şi al lentilelor de contact.

Odată aplicat pe piele, acesta este capabil să monitorizeze date esenţiale privind sănătatea, inclusiv cele legate de ritmul cardiac.

Tatuajul inteligent devine activ cu ajutorul unei nanotehnologii intitulată electrospining, care permite înmagazinarea energiei necesare funcţionării senzorilor în „ambalajul” din aur.

Din momentul în care devine funcţional, tatuajul inteligent începe să transmită date către calculator sau telefon, unde sunt analizate cu ajutorul unui software dedicat.

Omul cyborg devine realitate. A fost descoperit un element revoluționar

Tatuajul inteligent este rezistent la apă şi praf şi, din testele făcute pe 20 de oameni, nu provoacă iritaţii sau alte senzaţii de disconfort.

Cercetătorii au prezentat invenţia într-un studiu prezentat în revista Nature Nanotechnology.

Potrivit experţilor, nanotehnologia va face ca oamenii să devină adevăraţi cyborgi, senzorii de tot felul aplicaţi pe sau sub piele urmând să înlocuiască mare parte din gadgeturile inteligente pe care le folosim în prezent, de la carduri de identitate şi acces la telefoanele mobile.

Cu ajutorul senzorilor bionici, vom putea, de exemplu, să folosim mâinile ca pe un touchscreen, urmând să scriem mesaje direct pe piele şi să obţinem informaţii diverse, de pe internet.