Una dintre cauzele frecvente de deces subit, decriptată de cercetători

Data: 21/06/2022 | Autor: .

Una dintre cauzele frecvente de deces subit, decriptată de cercetători

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut și Universitatea Exeter au găsit o legătură directă între tensiunea arterială și probabilitatea de deces subit.

Potrivit studiului publicat în JAMA Internal Medicine, există o cauzalitate directă între probabilitatea morții și scăderea treptată a tensiunii arteriale în ultimii ani.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Connecticut și Universitatea Exeter a fost făcut pe 46.634 de britanici care au murit cu vârsta între 60 și 70 ani. Oamenii de știință au analizat protocoalele medicale făcute cu decenii înainte de moartea lor.

În timpul studiului au fost incluși oameni sănătoși și pacienți care sufereau de boli cardiovasculare sau demență senilă. Examinarea dosarelor medicale timp de 20 de ani arată că scăderea tensiunii arteriale sistolice și diastolice începe cu aproximativ 14 -18 ani înainte de moartea pacientului.

Când știi, cu adevărat, că ești mort! Noi dezvăluiri despre moartea clinică

Potrivit datelor, tensiunea arterială începe să scadă lent cu aproximativ 14 ani înainte de moartea unei persoane (la bătrânețe).

Prima concluzie făcută de cercetători a fost că la pacienții cu aceste boli, scăderea tensiunii arteriale de-a lungul anilor a fost cea mai pronunțată. Examinarea datelor la intervale lungi arată prezența aceluiași simptom la persoanele sănătoase.

Studiul arată un simptom similar la cei care nu iau medicamente și nu suferă de hipertensiune arterială. Prin urmare, principala problemă rămâne de a găsi cauza acestei relații și capacitatea de a preveni decesul pacienților care au prezentat o scădere a presiunii la vârstnici.

„Lucrările noastre subliniază necesitatea unei cercetări mai aprofundate care să monitorizeze starea pacienților vârstnici. Trebuie să întrebăm medicii și oamenii de știință: ce cauzează exact reducerea presiunii la pacienții vârstnici”, a spus George Kuchel, șeful departamentului de la Universitatea din Connecticut.

Nemurirea, posibilă! Moartea, văzută doar ca o problemă tehnică