O rachetă necunoscută s-a prăbușit pe Lună. Un mister neelucidat!

Data: 28/06/2022 | Autor: .

O rachetă necunoscută s-a prăbușit pe Lună. Un mister neelucidat!

Cercetătorii de la NASA au descoperit o rachetă abandonată pe Lună. Fragmentul de rachetă avea greutatea de trei tone şi era monitorizat de mai mulţi ani, însă originea sa a rămas necunoscută.

Iniţial, astronomii au crezut că fragmentul ar fi putut să se fi desprins dintr-o rachetă lansată de SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, apoi au spus că a făcut parte, de fapt, dintr-o rachetă chineză, însă China a negat această ipoteză.

Efectul Hertzsprung. Oamenii au provocat un crater neobișnuit pe Lună!

Imaginile trimise acum de sonda Lunar Reconnaissance Orbiter a NASA, i-au luat pe astronomi prin surprindere, deoarece craterul format nu se aseamănă cu cele lăsate de alte rachete care au căzut pe suprafața satelitului.

craterele lasate de rachete apolo

Surprinzător este însă faptul că racheta prăbușită a format două cratere, în loc de unul singur, așa cum se așeptau oamenii de știință de la NASA. Craterul dinspre est are 18 metri diametru și este ușor suprapus peste un crater spre vest, de 16 metri diametru.

Misterul „Cubului de pe Lună”, elucidat de roverul Yutu-2 al Chinei

Acest lucru poate indica faptul că corpul rachetei avea mase mari la fiecare capăt. De obicei, o rachetă uzată are masa concentrată la capătul motorului; restul rachetei constă în principal dintr-un rezervor de combustibil gol. Natura dublă a craterului da însă indicii despre proveniența rachetei.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

Niciun alt corp de rachetă nu a lăsat un crater dublu la impactul cu Luna. Cele patru cratere lăsate de rachetele Apollo SIV-B aveau un contur neregulat erau mult mai mari, cu diametrul de 35-38 de metri.

Descoperire istorică pe Lună! Ce au găsit chinezii este incredibil

Cum s-a format Luna. Misterul protoplanetei Theia