Efectul Hertzsprung. Oamenii au provocat un crater neobișnuit pe Lună!

Data: 7/03/2022 | Autor: .

Un eveniment mai puțin obișnuit a fost consemnat pe Lună. O rachetă s-a prăbușit pe partea îndepărtată a Lunii, în afara vizuale ale telescoapelor și sateliților.

Ndtv.com relatează că racheta s-a prăbușit pe Lună, sâmbătă. Coliziunea a produs un crater de dimensiunile unui stat mic, botezat Hertzsprung.

NASA anunțat că va începe să studieze și să fotografieze locul impactului la mijlocul lunii martie.

Inițial, experții au crezut că fragmentul de 3 tone aparține epavei SpaceX Falcon 9,  dar au concluzionat că este parte din misiunea chineză Chang’e 5-T1, deși țara asiatică nu recunoaște acest fapt.

Secretele misiunilor Apollo. Ce au adus astronautii care au fost pe Luna

„Au mai fost obiecte care au lovit Luna în trecut, dar acelea erau impacturi deliberate sau încercări de aterizări și ne-am prăbușit. Acum este vorba despre un impact neintenționat”, a declarat Vishnu Reddy, profesor asociat la Universitatea din Arizona, relatează ndtv.com.

Dacă până acum au mai existat nave spațiale care au fost redirecționate către Lună, în mod deliberat, este prima dată când există dovezi că un deșeu spațial atinge suprafața unui corp ceresc. Faptul că pământenii sunt responsabili pentru mai mult 27.000 de corpuri de deșeuri pierdute în spațiu, îi îngrijorează pe oamenii de știință.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

Misterul sferelor translucide. Ce au descoperit chinezii pe Lună?