Descoperire istorică pe Lună! Ce au găsit chinezii este incredibil

Data: 12/01/2022 | Autor: .

Chinezii au anunțat o descoperire uriașă pe Lună. Roverul Chang 5, aflat în prezent pe satelitul natural al Pământului, a găsit apă în rocile de pe Lună. Descoperirea deschide un nou capitol în planurile oamenilor de a construi o bază lunară.

Potrivit Daily Mail, în urma efectuării unor măsurători științifice, cu ajutorul unor instrumente de la bordul roverului, s-au descoperit dovezi privind existența moleculelor de apă.

Cercetătorii de la Academia de științe din Beijing au declarat că, în unele tipuri de roci, la o latitudine medie pe Lună, moleculele de apă erau prezente în aproximativ 120 de părți la un milion, iar în altele de 180 de părți/million.

Cum s-a format Luna. Misterul protoplanetei Theia

Potrivit experților, prin această confirmare, se speră că în viitor, astronauții care vor trăi pe Lună, vor putea extrage oxigenul și hidrogenul molecular, pentru a produce apă

”Această descoperire este în concordanță cu erupțiile vulcanice prelungite din perioada timpurie a Lunii și, de asemenea, oferă un context geologic vital pentru analiza probelor returnate de către roverul Chang E5”, au spus cercetătorii, care au publicat rezultatele studiului în revista Science Advances.

Nava fără echipaj Chang E5 a ajuns pe Lună pe 1 decembrie 2020, ca parte a unei misiuni de analizare a rocilor.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

De ce ne interesează solul de pe Lună?

Oamenii se pregătesc de noi misiuni spațiale, iar Luna este văzută ca locul ideal pentru plasarea viitoarelor baze semipermanente, în drum spre Marte.

Statele Unite, Rusia și China și-au programat misiuni către Planeta Roșie, cu sonde și rover-uri care deschid calea pentru eventuale misiuni cu echipaj care ar urma să fie lansate în 2030.

China și-a revendicat deja unele recorduri pe parcurs, fiind prima țară care a realizat cu succes o aterizare pe partea întunecată a Lunii.

Această misiune a fost considerată un succes imens și a dus și la câteva descoperiri interesante. China speră că Chang’e 5 va extinde cercetările despre condițiile de pe Lună.

,,Analiza solului de pe Lună, a condițiilor de acolo, este decisivă în planurile privind construcția bazelor lunare. Chinezii fac acest pas cu gândul că vor putea, în următorii 20 de ani, să construiască o bază pe Lună de pe care să trimită, mai departe, misiuni către Marte și alte planete”, explică experții.

Artemis 2024. NASA pregătește o nouă misiune pe Lună

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că NASA a întrerupt misiunile pe Lună într-un mod brusc și fără nicio explicație oficială. Care este motivul? Au descoperit pe Lună ceva ieșit din comun, care i-a determinat să renunțe la misiunile spațiale? Discovery News a lansat o teorie cu adevărat ieșită din comun. Astronautii din misiunea spatiala Apollo 16 ar fi descoperit, pe Luna, in cadrul misiunii din 23 aprilie 1972, o posibila epava a unei nave extraterestre.

Grupul, al carui purtator de cuvant este astrobiologul si fizicianul Paul Davies, cere publicarea celor aproape 1 milion de fotografii care au fost realizate in cadrul misiunii Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Potrivit acestora, in momentul celei de-a treia calatorii, pe 23 aprilie 1972, astronautii John Young si Duke Charles  ar fi vazut o „epava a unei nave” extraterestre pe suprafata Lunii.

Expertii Transception au declarat ca singurele imagini facute publice pot indica structuri omenesti sau extraterestre, un fel de ” casa de stanca”.

Pentru a se elucida misterul este nevoie ca toate imaginile realizate pe Luna sa fie date publicitatii, sustin acesta.

“Daca ascultati transmisia audio, astronautii ar trebui sa primeasca un premiu Oscar din partea Academiei de film, pentru actiunea de la locul epavei, daca teoriile conspiratiilor se adeveresc”, a declarat fizicianul Paul Davies. Astronautii ar fi spus: „Uita-te, la marimea acestei stanci!”.

Steagurile SUA se dezintegrează pe Lună. Când vom mai ajunge pe satelitul natural al Pământului?