Artemis 2024. NASA pregătește o nouă misiune pe Lună

Data: 23/09/2020 | Autor: .

NASA pregătește o nouă misiune pe Lună, urmând să trimită o rachetă către polul sud al satelitului natural al Pământului în 2024. Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos

NASA a botezat noul program lunar după zeița greacă Artemis, sora geamănă a zeului Apollo. În 2024 ar urma să ajungă pe Lună primul echipaj, format dintr-un bărbat și o femeie.

Șeful NASA, Jim Bridenstine, a declarant, în cadrul unei prezentări cu grupul de analiză a explorării lunare al NASA, că agenția este deschisă către un loc mai ecuatorial pentru aselenizarea din 2024, o etapă cheie în programul Artemis al NASA de explorare lunară cu echipaj.
Potrivit Space.com, aceasta ar fi o schimbare importantă pentru NASA, care a subliniat de mult că prima aterizare lunară cu echipaj de după zilele Apollo ar urma să se apropie de polul sud, unde există gheață în craterele umbrite permanent.

„Pentru a fi clar: mergem la polul sud”, a spus Bridenstine în timpul unei teleconferințe.

Pentru aceasta, NASA are nevoie de un buget mai mare. Într-adevăr, bugetului federal al Casei Albe din 2021 alocă aproximativ 3,2 miliarde de dolari pentru munca de aselenizare cu echipaj, dintr-un buget total propus de NASA de 25,2 miliarde de dolari.

Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos. În aprilie a acestui an, NASA a acordat acestor trei grupuri un total de 967 de milioane de dolari, care acoperă o muncă de 10 luni pentru conceptele lor.

Cum s-a format Luna. Misterul protoplanetei Theia

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că NASA a întrerupt misiunile pe Lună într-un mod brusc și fără nicio explicație oficială. Care este motivul? Au descoperit pe Lună ceva ieșit din comun, care i-a determinat să renunțe la misiunile spațiale? Discovery News a lansat o teorie cu adevărat ieșită din comun. Astronautii din misiunea spatiala Apollo 16 ar fi descoperit, pe Luna, in cadrul misiunii din 23 aprilie 1972, o posibila epava a unei nave extraterestre.

Teoria extratereștrilor antici, spulberată. De ce a fost imposibil să fie falsificată aterizarea pe Lună

Jurnalistii citeaza o scrisoare trimisa la NASA de un grup de parapsihologi reuniti sub egida Transception Incorporated din Austin, in care acestia afirma ca agentia spatiala ar ascunde dovezi ale prezentei extraterestrilor  pe suprafata Lunii.

Detalii in materialul de mai jos.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?