Cea mai amplă cercetare legată de existența extratereștrilor, finalizată în Australia

Cercetătorii de la Universitatea Curtin din Australia şi Centrul Internaţional pentru Cercetări în domeniul radioastronomiei au finalizat cea mai amplă investigație referitoare la căutarea unor dovezi ale existenţei civilizaţiilor extraterestre. Cercetarea, realizată cu ajutorul telescopului Murchison Widefield Array (MWA), a prespus investigarea a nu mai puţin de 10,3 milioane de stele.

În căutarea unor semne de viaţă dincolo de sistemul nostru solar, ei au încercat să descopere „tehnosemnăturile”, adică semnalele de comunicaţie, care ar putea proveni de la fiinţe extraterestre.

Din păcate, nu au reușit să audă niciun zgomot din Univers. „Nu este suprinzător că nu am găsit nimic. Există încă atât de multe variabile necunoscute. Căutarea unor dovezi de viaţă în afara sistemului nostru solar este o mare provocare. Nu ştim când, cum, unde sau ce fel de semnal am putea primi care să reprezinte un indiciu că nu suntem singuri în galaxie”, a declarat Chenoa Tremblay, astrofizician.

La rândul său, astrofizicianul Steven Tingay a explicat de ce s-a ajuns la acest rezultat. „Zece milioane de stele par să însemne mult. Cu toate acestea, potrivit celei mai precise evaluări pe care am realizat-o, există circa 100 de miliarde de stele (în galaxia Caleea Lactee). Asta înseamnă că am analizat doar 0,001% din galaxia noastră. Să ne imaginăm că în oceane ar trăi doar 30 de peşti şi am încerca să-i găsim monitorizând o suprafaţă de mărimea unui piscine din spatele casei. Şansele de a găsi unul dintre aceşti peşti ar fi foarte mici. Ceea ce este important este îmbunătăţirea constantă a tehnicilor pentru a putea ajunge mai adânc şi mai departe. Există mereu şansa ca următoarea observaţie să fie cea care găseşte ceva, chiar dacă nu aştepţi nimic. Ştiinţa poate fi surprinzătoare, aşa că lucrul important este să căutăm în continuare.”

Concluziile acestuia şi ale celorlalţi oameni de ştiinţă au fost publicate recent în revista ştiinţifică Publications of the Astronomical Society of Australia.

Omul modern are părți de ADN necunoscut. Este moștenirea extratereștrilor?

O NOUĂ TEORIE DESPRE EXTRATEREȘTRI

Cercetătorii au lansat o nouă teorie legată de existenţa extratereştrilor. Potrivit acestora, singura şansă de a intra în contact cu ei este ca aceştia să ne descopere, asta pentru că semnalele transmise de pe Pământ în spaţiu au şanse infime să ajungă la destinaţie.

Expertul Claudio Grimaldi, de la Şcoala Federală Politehnică din Lausanne-Elveţia, a declarat că oamenii transmit mesaje în spaţiu de mai bine de 80 de ani şi am acoperit, în acest interval, doar 0,001 la sută din Calea Lactee.

Până să ajungă la o altă civilizaţie, spune cercetătorul, este posibil ca aceasta să dispară sau chiar ca civilizaţia de pe Pământ să ajungă în această situaţie.

Modelul matematic dezvoltat de cercetători, pe baza ecuaţiei Drake, lansată în 1961, a arătat că, pentru a primi mesajele şi a intra în contact cu noi, extraterestrii ar trebui să fie la maxim 50 de ani lumină distanţă de Pământ.

Iar pentru a ajunge la noi, aceştia ar trebui să aibă tehnologia care să le permită să navigheze cu o viteză incredibilă. Ca să vă faceţi o idee, un an-lumină înseamnă aproape 9500 miliarde de km.

PINGTANG, CHINA – NOVEMBER 26: (CHINA OUT) The feed supporting system of the five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) is under test on November 26, 2015 in Pingtang County, China. The construction will be completed in September 2016. (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)

Un calcul inedit a fost făcut, recent, de experţii britanici. Dacă un om ar începe să meargă în momentul în care au apărut dinozaurii şi ar continua să păşească timp de un an lumină, la sfârşitul acestei perioade ar ajunge în zilele noastre.

Astfel că, pentru a intra în contact cu oamenii, extratereştrii ar trebui să se mişte foarte repede, nu de alta dar, potrivit modelelor matematice, o civilizaţie, inclusiv cea pământeană, are şanse să existe maxim 100.000 de ani.

Bazându-se pe aceste calcule, Claudio Grimaldi a ajuns la concluzia că este practic imposibil să intrăm în contact cu extratereştrii altfel decât să ne caute ei pe noi.

Există un univers paralel? O nouă teorie privind existența extratereștrilor