Un cristal cu microorganisme antice, vechi de 830 milioane de ani, deschis de cercetători

Data: 15/06/2022 | Autor: .

Un cristal cu microorganisme antice, vechi de 830 milioane de ani, deschis de cercetători

Cercetătorii de la Societatea Geoligică a Americii sunt pe cale de a deschide un cristal de sare vechi de 830 de milioane de ani, despre care cred că ar conține microorganisme antice vii.

Daily Mail relatează că organismele au fost găsite în interiorul bulelor microscopice de lichid din cristal, cunoscute sub numele de incluziuni fluide, care ar putea servi drept microhabitate pentru ca micile colonii să prospere.

Descoperirea extraordinară a fost raportată inițial în jurnalul științific Geology.

Experții au analizat incluziunile fluide dintr-o bucată de halit din Formațiunea Browne din centrul Australiei, veche de 830 de milioane de ani și au demonstrat că microorganismele pot rămâne bine conservate în halit timp de sute de milioane de ani.

Cercetătorii, citați de  Daily Mail,  vor acum să deschidă cristalul, pentru a descoperi dacă microorganismele de acum sute de milioane de ani sunt încă în viață și insistă că vor avea grijă.

„Există multă muncă detaliată care s-a petrecut timp de ani de zile pentru a încerca să ne dăm seama cum putem face asta în cel mai sigur mod posibil,” a spus autoarea studiului, Kathy Benison, care este geolog la Universitatea West Virginia, potrivit NPR.

Depresia, cauzată de o bacterie intestinală? Un studiu bulversant

 

Decoperirea are implicații pentru viața extraterestră, conform cercetătorilor americani

Astfel, aceștia au concluzionat că descoperirea are implicații pentru căutarea vieții extraterestre, deoarece este posibil ca alte biosemnături similare să fie detectate în sedimente chimice de pe Marte, unde depozite mari de sare au fost identificate ca dovadă a existenței unor rezervoare antice de apă.

Discutând planurile cercetătorilor americani de a deschide cristalul, Bonnie Baxter, biolog la Colegiul Westminster din Salt Lake City, care nu a fost implicată în studiu, a spus că riscul creării unei pandemii apocaliptice este relativ mic.

Profesor de la Harvard: Omenirea, rezultatul unui experiment științific al extratereștrilor?