C/2019 Q4 (Borisov). Noi imagini cu obiectul misterios care tranzitează sistemul solar

Data: 17/09/2019 | Autor: .

C/2019 Q4 (Borisov). Noi imagini cu obiectul misterios care tranzitează sistemul solar

Observatorul Gemini a lansat o imagine spectaculoasă cu C/2019 Q4 (Borisov), obiectul misterios care tranzitează sistemul nostru solar. Descoperit de un astronom amator, cu un telescop profesional, obiectul a fost clasificat, într-o primă fază, drept o cometă, însă controversele continuă, relatează GadgetReport.ro

Denumit C/2019 Q4 (Borisov), obiectul a fost clasificat rapid drept o cometă după coada sub formă de con pe care o poartă. Însă nu toți specialiștii sunt de acord că avem de-a face cu așa ceva.

Unii cred că modul în care obiectul se mișcă, traiectoria aleatorie și viteza extrem de mare, de peste 150.000 de km/oră, crează senzația că avem de-a face cu un obiect zburător încă neidentificat.

Cercetătorii NASA sunt însă convinși de verdictul dat și au prezentat inclusiv o animație cu deplasarea cometei.

Expertul Davide Farnocchia, de la NASA, a declarat, citat de BGR,  că avem de-a face cu o cometă care vine din afara sistemului nostru solar și care doar tranzitează Calea Lactee.

El a explicat că C/2019 Q4 (Borisov) are o viteză sub media cometelor, astfel că o vom putea vedea pe cer cel puțin câteva luni de acum încolo. O perioadă foarte bună pentru astronomi pentru a-i identifica originea.