Calatoria cu viteza luminii, mai aproape de realitate

Data: 9/07/2012 | Autor: .

Savantii de la CERN au afirmat ca descoperirea bosonului Higgs este o reusita importanta pentru intreaga omenire, care ar putea ajuta la dezlegarea misterelor Universului si face posibile calatoriile cu viteza luminii.

 Cercetatorii au declarat ca sunt aproape siguri ca au gasit bosonul Higgs, particula care poate explica de ce materia are masa. Incantati de aceasta descoperire, savantii au afirmat si ca vom putea „elimina masa” obiectelor, facand astfel posibile calatoriile cu viteza luminii.

„Cel mai important lucru este ca acum vom putea recrea conditiile care au existat cu o fractiune de secunda dupa Big Bang. La ce ne ajuta acest lucru? In acest moment imaginatia mea este prea mica pentru a ma gandi la cate am putea face acum”, a marturisit savantul Albert de Roeck.

In luna decembrie a acestui an, acceleratorul de particule urmeaza a fi oprit timp de doi ani pentru a-i mari semnificativ puterea, pas considerat extrem de important in cautarea de noi particule si indicii care sa explice cum se unesc particulele din Univers si cum creeaza diverse lucruri, relateaza National Post, citat de Pro TV.

„Vrem sa aflam cum functioneaza lumea, iar pentru acest lucru trebuie sa investim in noi tehnologii”, a declarat fizicianul Ray Volkas.

Savantii de la CERN au afirmat ca acest proiect trebuie neaparat finantat si pe viitor si au cerut guvernelor din toata lumea sa faca rost de fondurile necesare.