Când începi să îmbătrânești? Bătrânețea poate fi amânată, spun experții

Data: 25/07/2022 | Autor: .

Când începi să îmbătrânești? Bătrânețea poate fi amânată, spun experții

Cercetătorii britanici au dat publicității rezultatele unui studiu care ne poate ajuta să prevenim bătrânețea. În esență, experții spun că, dacă vrem să avem o viață îndelungată, ar trebui să continuăm să facem și la bătrânețe lucruri pe care le facem cât suntem tineri și în putere.

Potrivit cercetătorilor, persoanele care cred că bătrânețea începe mai târziu în viață ar putea fi mai conștiente de sănătatea și condiția lor fizică și, prin urmare, să ia măsuri active pentru a se menține într-o formă mai bună.

Atunci când o jumătate de milion de persoane au completat un chestionar online în 2018, participanții care aveau între 20 și 30 de ani au spus, în medie, că vârsta mijlocie începe la 40 de ani, în timp ce bătrânețea începe la 62 de ani. În schimb, cei cu vârsta de peste 65 de ani nu credeau că bătrânețea începea decât la 71 de ani.

Tinerețe fără bătrânețe! O nouă terapie inversează efectele îmbătrânirii

Experții Hannah Kuper și Sir Michael Marmot au descoperit că persoanele care credeau că bătrânețea începe mai devreme aveau mai multe șanse să fi suferit un atac de cord, să sufere de boli de inimă sau să aibă o stare de sănătate fizică precară în general atunci când au fost urmărite șase până la nouă ani mai târziu.

Persoanele care cred că bătrânețea începe mai târziu în viață pot fi mai conștiente de sănătatea și forma lor fizică

,,Persoanele care cred că bătrânețea începe mai târziu în viață ar putea fi mai conștiente de sănătatea și condiția lor fizică și, prin urmare, să ia măsuri active pentru a se menține într-o formă mai bună. Ei cred că sunt mai tineri și, prin urmare, se comportă în moduri mai tinere, creând un cerc virtuos. Persoanele care privesc bătrânețea în mod pozitiv, ca pe un moment în care să învețe lucruri noi și să-și facă planuri noi, trăiesc mai mult’’, au declarat aceștia.

Una dintre cauzele frecvente de deces subit, decriptată de cercetători

De ce ne îngrășăm? Legătura directă dintre vârstă și metabolism