Catedrala Notre-Dame din Paris, reconstruită după „Assassin’s Creed Unity”?

Data: 17/04/2019 | Autor: .

Catedrala Notre-Dame din Paris, reconstruită după "Assassin's Creed Unity"?Catedrala Notre-Dame din Paris ar putea fi reconstruită după un joc video de mare succes. În „Assassin’s Creed Unity” din 2014, Ubisoft Montreal a creat o variantă virtuală a celebrei catedrale, graf afectată de un incendiu, relatează GadgetReport.ro

Caroline Miousse, level artist la Ubisoft, a petrecut doi ani studiind detaliile monumentului francez pentru a crea o variantă virtuală cât mai exactă în joc, catedrala Notre-Dame fiind, de altfel, piesa centrală a jocului Assassin’s Creed Unity.

Level artistul a examinat sute de fotografii pentru a detalia arhitectura Catedralei și a lucrat cu ceilalti dezvoltatori (texture artists) pentru a se asigura că fiecare cărămidă este acolo unde ar trebui să fie, scrie The Verge.

Varianta virtuală a Parisului este cel mai detaliat oraș pe care echipa de la Ubisoft Montreal l-a construit până în prezent. Harta din joc dispune de locații interioare și tuneluri subterane care pot fi explorate. Străzile sunt pline de oameni – peste 10.000 de parizieni pot fi observați pe străzile din orașul virtual.

Pentru a se asigura că respectă arhitectura orașului, dezvoltatorii au studiat o mulțime de hărți vechi ale Parisului. Un membru al echipei spune că de-a lungul a circa trei luni, a analizat mai mult de 150 de hărți ale orașului, care au furnizat informații despre aspectul Parisului la vremea respectivă.

El menționează faptul că existența acestor hărți exacte cu care au putut lucra a fost o schimbare mare în comparație cu jocurile la care echipa de la Ubisoft a lucrat în trecut – de exemplu, pentru Constantinopol, locul în care se petrece acțiunea din Assassin’s Creed Revelations, informațiile istorice au fost mult mai greu de găsit