Dovedit ştiinţific: Beneficiile incredibile ale ieşirii în parc

Data: 27/04/2019 | Autor: .

Dovedit ştiinţific: Beneficiile incredibile ale ieşirii în parcSă ieşi în natură, la o plimbare în parc sau în pădure, are efecte incredibile asupra sănătăţii, în special a celei mentale. Asta susţin cercetătorii britanici care au făcut un studiu care demonstrează cum îl ajută pe om să “îşi reîncarce bateriile”. Aşa că de Paşte, nu sta în casă…

Potrivit cercetătorilor, principalul beneficiu rezultă din modul în care arborii, păsările şi apusul ne influenţează, fără a ne atrage atenţia. Studiul a arătat, astfel, că cei care s-au plimbat prin parc şi-au îmbunătăţit în primul rând abilităţile cognitive.

Spre deosebire de cei care s-au plimbat prin oraş, voluntarii care s-au bucurat de peisajul împădurit şi-au putut aminti o serie de nume şi au reuşit să le redea în ordine inversă.

Marc Berman, autorul studiului, a declarat că mersul pe jos timp de două ore într-o pădure sau în parc îmbunătăţeşte şi funcţia sistemului imunitar, reduce nivelul de hormoni de stres şi scade tensiunea arterială.

În plus, plimbarea în parc reprezintă o pauză pentru atenţia voluntară, moment în care mintea are o şansă de a rătăci fără ţintă. Iar acest lucru ajută la eliminarea stresului.

Cercetătorii au mai descoperit că unul dintre cele mai important elemente este aerul. Să respiri chiar şi pentru câteva ore aer curat poate avea un efect de energizare a corpului, de refacere.

Un alt element, care ajută în special la tratarea afecţiunilor pulmonare, ar fi emisia de uleiuri esenţiale provenite din arbori.