S-a dovedit ştiinţific! Beneficiile unei halbe de bere

Data: 30/04/2019 | Autor: .

S-a dovedit ştiinţific! Beneficiile unei halbe de bereSă bei o halbă de bere nu reprezintă doar o experienţă reconfortantă. Este mai sănătoasă decât ai crede, bineînţeles dacă o bei în cantităţi decente, adică 2-3 halbe.

Potrivit unui studiu realizat în Grecia, o halba de bere pe zi ar reduce riscul de infarct miocardic si de accidente vasculare cerebrale cu pana la 30 la sută.

Cercetătorii au demonstrat că fluxul sangvin către inimă s-a îmbunătăţit în doar câteva ore de la consumul a două treimi dintr-o halbă de bere. Iar acest efect a fost chiar mai puternic decât dacă s-ar fi consumat echivalentul unei beri non-alcoolice.

Arterele au devenit mai flexibile şi fluxul sângelui s-a îmbunătăţit în câteva ore de la momentul în care s-a consumat cantitatea de bere menţionată.

Potrivit unui alt studiu realizat în cadrul Universităţii din Washington, hameiul, ingredientul natural care confera berii binecunoscutul gust amarui, este benefic pentru tratarea unor boli cum ar fi diabetul zaharat sau bolile de inimă.

Iar alcoolul din bere face bine sănătăţii metale, în cantităţi mici, bineinteles, pentru că stimulează activitatea cerebrală.

Iar ideea că berea îţi creşte burta ar fi una falsă. Burdihanul de bere ar fi, mai degrabă, asociat supraalimentaţiei şi lipsei de tonus muscular (consecinţă a sedentarismului) decât consumului de bere, în sine.

Potrivit studiului Nutrition, combinaţia de alcool şi antioxidanţi din bere are efecte benefice asupra circulaţiei sangvine. Tipurile de bere închise la culoare sunt mai bune pentru sistemul circulator decât cele blonde, mai spun experţii.