Ce mâncau bunicii noştri în 1915! Cum s-au schimbat obiceiurile alimentare în ultimii 100 de ani

Data: 2/10/2016 | Autor: .

Ce mâncau bunicii noştri în 1915! Cum s-au schimbat obiceiurile alimentare în ultimii 100 de ani

Experţii de la Mode Studios au lansat un clip video spectaculos, în care propun o călătorie de 100 de ani prin lumea culinară, în fix trei minute. Clipul video prezintă, în detaliu, modul în care s-au schimbat obiceiurile alimentare în această perioadă, relatează GadgetReport.ro

De la clasica friptură de vită din 1915, la fondue-ul din 1975 sau taco din 1990 şi până la trendurile de astăzi, clipul video ne demonstrează cât de mult s-a schimbat lumea în această perioadă, din punct de vedere al alimentaţiei.

Dacă în primii ani ai secolului, era la mare modă să mănânci cât mai sofisticat, iar felurile de mâncare spectaculoase susţineau statutul social, în 2015, lumea caută produse cât mai simple, naturale şi cu puţine calorii.

Obiceiurile alimentare s-au schimbat fundamental în aceşti ani. În anii ’40, de exemplu, în România, restaurantele obișnuite ofereau 10-12 feluri de mâncare, inclusiv tot felul de nebunii culinare precum friptura de fazan cu portocale – la mare vogă în acea perioadă – băuturi diverse şi peste 20 de feluri de cafea, de la cea la ibric şi cea făcută la nisip.

La 6 martie 1938, de exemplu, Carol al II-lea a oferit o masă în onoarea Guvernului Miron Cristea, servindu-se caviar proaspăt, ouă prăjite la capac, nisetru de Dunăre, sos picant, file de vițel și curcan, salată de legume, salată verde, înghețată, cornulețe cu cremă, fructe, cafea, vin de Dealul Mare și Nicorești, șampanie și lichioruri.