Ce trebuie sa știm cand cumparam un smartphone sau o tableta

Data: 24/03/2014 | Autor: .

galaxy-note-ad-samsungIn prezent exista o mulțime de posibilitați in ceea ce privește alegerea unui telefon inteligent sau a unei tablete. Insa, in funcție de nevoile noastre, dar și de bugetul de care dispunem, Oktal.ro ne recomanda sa luam in considerare cateva aspecte.

1. Care este dimensiunea ideala a smartphone-ului sau tabletei. Un ecran mai mic presupune și un design compact, insa daca vreți sa folosiți telefonul sau tableta pentru a urmari diverse clipuri video sau pentru a va juca, atunci este indicat sa alegeți un model mai mare.

2. Ce sistem de operare este cel mai potrivit. In momentul in care alegem un astfel de gadget trebuie sa lasam subiectivismul deoparte și sa punem in balanța plusurile și minusurile pe care le are fiecare sistem de operare existent pe piața. Astfel, spre deosebire de iOS și de Windows, sistemul de operare al celor de la Google, Android, este disponibil pe un numar mai mare de terminale, este flexibil și customizabil. iOS ramane una dintre cele mai intuitive platforme și beneficiaza de una dintre cele mai bune selecții de aplicații și de jocuri, in timp ce dispozitivele Windows, deși au o interfața dinamica, sunt mai sarace in aplicații.

3. Viața lunga a bateriei. Inainte de a achiziționa un telefon sau o tableta, verificați capacitatea de viața a bateriei.

4. Avem nevoie de un procesor puternic? In cazul in care vreți ca aplicațiile, jocurile de pe telefon sau tableta sa se miște repede, aveți nevoie de un echipament mobil cu un procesor care sa mearga ca uns.

5. Cat de importanți sunt megapixelii? Cei care sunt interesați sa faca poze reușite și, eventual, sa inlocuiasca aparatul de fotografiat cu un smartphone performant sau cu o tableta, trebuie sa fie atenți la numarul de megapixeli pe care il are un dispozitiv, dar și la calitatea senzorului de imagine, la stabilizatorul de imagine etc.

Potrivit Oktal.ro, romanii iși schimba smartphone-ul sau tableta o data la doi ani. In medie, romanii aloca circa 1.000 de lei pentru un smartphone la liber și 800 de lei pentru o tableta.

“Romanii apreciaza foarte mult tehnologia și cauta intotdeauna cele mai noi gadget-uri. Aceștia iși doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpara sa le indeplineasca o serie de cerințe: sa fie ușor de folosit, sa aiba funcționalitați multiple, o autonomie cat mai mare a bateriei, un design placut, o camera foto performanta, acces la diverse aplicații și la rețele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)”, potrivit lui Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

Consumatorii romani sunt exigenți și, in același timp, sensibili la preț, drept pentru care aceștia vor sa obțina un raport calitate – preț excelent cand vor sa achiziționeze un telefon inteligent sau o tableta.

Inainte sa cumpere un astfel de dispozitiv, aceștia se documenteaza cu atenție, citesc multe recenzii și urmaresc forumuri, se consulta cu prietenii lor și utilizeaza aplicații de comparație a diverselor produse.

Oktal.ro este primul magazin online din Romania specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice.

Mai multe informații despre magazinul online gasiți pe site-ul http://www.oktal.ro/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/oktal.ro.