Primul review Tester GadgetReport.ro – De ce nu ma atrage Galaxy S5

Data: 20/03/2014 | Autor: .

Samsung-Galaxy-S4

Samsung a lansat, cu surle si trambite, a cincea generatie a telefonului Galaxy S. Am avut, pe rand, primul Galaxy, apoi am trecut la II, III, insa de atunci n-am mai schimbat. Asta pentru ca IV nu a fost decat putin mai bun decat S3 si am asteptat, cu interes, lansarea S5.

L-am vazut pe GadgetReport.ro, pe Youtube, pe celelalte site-uri de profil, am citit toate review-urile despre el si am ramas la prima impresie. Nu mi-a dat aceiasi senzatie pe care am avut-o cand am cumparat S3.

Motive? E primul meu review, scriu pentru prima data pentru un site de profil asa ca voi incerca sa sintetizez informatia, pentru a ma face inteles.

1. Designul – plictisitor, nimic nou. Iar carcasa cu acele puncte mi se pare o gluma. Ganditi-va ca va transpira mana si o sa intelegeti la ce ma refer. Telefonul va fi un aspirator de mizerie, de microbi.

2. Ecranul – as fi vrut un 2K. As fi vrut macar o rezolutie mai buna, mai multe optiuni pentru setarea culorilor, luminozitatii.

3. Procesorul – Samsung, unde e octa-core-ul pe care il asteptam? Nu zic ca procesorul nu e unul decent, insa toti concurentii tai principali vin cu performante similare. N-am inteles de ce au ales sa amane lansarea unui S5 cu octa-core, cu 3 GB de RAM.

4. Inovatia – inafara de senzorul de amprenta, existent pe iPhone, sa te lauzi cu senzorul care masoara ritmul cardiac mi se pare o gluma. Asta e produsul inovativ cu care te laudai? Din ce citeam zilele trecute pe GadgetReport.ro, iPhone  6 va veni cu senzori de temperatura, umiditate etc.

5. Camera foto – e singurul aspect unde pot lauda eforturile Samsung. Rata de focalizare e mai buna, managementul culorilor, din cate am vazut, arata peste nivelul concurentei. As fi vrut insa un blitz dual, ca sa nu mai vorbim de o camera duala, ca pe noul HTC One.

6. In fine, pretul este unul dezamagitor. Am vazut ca pretul, in precomenzi, este de 3200 de lei. Este mult prea mare pentru un Samsung. Sa incerci sa impui un Samsung la un pret de iPhone mi se pare o prostie. Cel putin in Romania, acest telefon la pretul asta nu o sa aiba cine stie ce succes.  Mai cu seama ca vine dupa un S4 destul de banal. Nu mai vorbesc de faptul ca pe 25 martie se lanseaza si noul HTC One. Un telefon care se anunta a fi mai ieftin si, din cate se pare, mai performant.

Ar mai fi cateva argumente, insa nu vreau sa plictisesc. Cele de mai sus mi se par esentiale. Voi ce credeti?

Andrei Popa (29 de ani, Bucuresti) este primul nostru cititor care a raspuns provocarii de a deveni tester oficial GadgetReport.ro. Daca vrei si tu sa ne spui ce crezi despre gadgeturile tale, despre telefoane, tablete, laptopuri etc., te poti inscrie in program, printr-un mail trimis la office@gadgetreport.ro

In cadrul rubricii Talks, va punem la dispozitie un spatiu nelimitat in care puteti scrie review-uri (text, foto, video), editoriale, stiri, analize si teste comparative.

Cele mai bune texte vor fi premiate si promovate de GadgetReport.ro in cadrul emisiunilor TV si pe site-urile partenere.

De asemenea, va putem facilita accesul, din partea GadgetReport.ro, la lansarile de produs din Capitala (telefoane, tablete, laptopuri etc.), conferinte de presa si alte evenimente conexe, inclusiv emisiuni TV.

Toate materialele realizate de voi vor fi insotite de datele personale (foto, email dedicat gadgetreport.ro, cateva cuvinte despre voi) in asa fel incat sa va puteti construi propria comunitate de cititori pe GadgetReport.ro